№ 44 (24194)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Листопад 2018 15:46

Скільки команд має грати в УПЛ?

Кіль­кість ко­манд — учас­ниць ук­ра­їн­ської Прем’­єр-лі­ги мо­жуть збіль­ши­ти з 12 до 16.
Про це йшлося на прес-конференції після засідання представників клубів УПЛ, повідомляє XSPORT.
Оновлений формат чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги може бути втілений у життя починаючи із сезону-2019/20. Керівники ліги повинні прийняти остаточне рішення щодо розширення турніру до зимового міжсезоння.
Зазначимо, що формат із 16 командами не новий для української Прем’єр-ліги.

Published in Футбол

10 лис­то­па­да Олек­сандр Усик про­ве­де у Ман­чес­те­рі на Manchester Arena свій пер­ший за­хист ти­ту­лу про­ти бри­тан­ця Тоні Бел­лью.

Бій за пояси українця за версіями WBC, IBF, WBO і журналу The Ring розсудить Террі О’Коннор із Великої Британії.
Нагадаємо, у липні 2018 року у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії чемпіон WBO і WBC Олександр Усик здобув перемогу над Муратом Гассієвим і отримав пояси IBF і WBA.

Published in Футбол
П'ятниця, 09 Листопад 2018 15:35

Без шансів

Фут­бо­ліс­ти до­нець­ко­го «Шах­та­ря» по­сту­пи­ли­ся 7 лис­то­па­да в гос­тях «Ман­чес­тер Сі­ті» (0:6) у мат­чі 4-го ту­ру гру­по­во­го ра­ун­ду Лі­ги чем­піо­нів.

М’ячі на «Етіхад Стедіум» у «Манчестер Сіті» забили Давід Сільва (13-а хвилина), Габріел Жезус (24, 72 — обидва з пенальті, 90+2), Рахім Стерлінг (49) та Ріяд Марез (84), повідомляє Укрінформ.

Published in Футбол

З приводу кокосової олії все ще тривають дискусії, тому не дуже зрозуміло, чи є вона корисним або ж небажаним продуктом.
При цьому деякі прихильники цього екзотичного продукту вважають його основним жиром на кухні. Прагнучи схуднути і бути більш здоровим, такі люди включають його у більшість своїх страв, використовують для волосся, обличчя та тіла.

Якщо ви любите карі, то підвищення рівня цукру вам не загрожує, наголошують учені.
Карі — відмінний вибір для пацієнтів із діабетом, щоб уникнути стрибків глюкози, переконана дієтолог доктор Сара Брюер.
За її словами, їжа може містити й інші спеції, які виявляються дуже корисними, щоб контролювати цей складний кризовий стан здоров’я. Наприклад, уже багато сказано про чилі і куркуму.

Учені вивчають незвичайний нюх собак, сподіваючись, що він стане більш надійним предиктором хвороб, ніж звичайне тестування. Про це повідомляється на сторінках видання The Guardian.
Раніше дослідники представили докази того, що собаки після обнюхування чужих шкарпеток можуть визначити, чи є у людини малярія. Після кількох місяців навчання лабрадор і лабрадор-ретривер могли дізнатися, чи мала дитина хворобу, навіть якщо у неї не виявлялися симптоми.

П'ятниця, 09 Листопад 2018 15:25

Що треба знати про поліомієліт

Хво­ро­ба ця сьо­го­дні прак­тич­но ек­зо­тич­на для укра­їн­ців. Хо­ча час від ча­су на­га­дує про се­бе страш­ни­ми на­слід­ка­ми. У 2010 ро­ці, при­мі­ром, під час остан­ньо­го спа­ла­ху по­лі­омі­єлі­ту в Єв­ро­пі у Та­джи­кис­та­ні ві­рус за­брав жит­тя 29 ді­тей та па­ра­лі­зу­вав по­над 480 хво­рих.
Не­ду­га то­ді по­ши­ри­ла­ся до Ка­зах­ста­ну, Ро­сії та Турк­ме­ни­ста­ну, де бу­ло за­фік­со­ва­но 18 ви­пад­ків за­хво­рю­ван­ня та один ле­таль­ний ви­па­док.

П'ятниця, 09 Листопад 2018 15:19

Останній лицар гетьманщини

ДО 100-РІЧ­НО­ГО ЮВІ­ЛЕЮ ГЕТЬ­МА­НА­ТУ ПАВ­ЛА СКО­РО­ПАД­СЬКО­ГО

Геть­ма­ну Ско­ро­пад­сько­му не по­щас­ти­ло, адже на се­ми з по­ло­ви­ною мі­ся­цях іс­ну­ван­ня йо­го Геть­ма­на­ту зо­се­ре­дже­ні ни­щів­на кри­ти­ка, сар­казм та іро­нія йо­го су­про­тив­ни­ків, се­ред яких не бра­ку­ва­ло лю­дей із пись­мен­ниць­ким або ж пуб­лі­цис­тич­ним хис­том.

Згадаймо хоча б твори Володимира Винниченка та статті Сергія Єфремова. Проте загальний стан України протягом правління Павла Скоропадського більшість неупереджених спостерігачів оцінювали як блискучий.

П'ятниця, 09 Листопад 2018 15:12

27 століть перекладено з оригіналу

17 ЛИС­ТО­ПА­ДА — 110 РО­КІВ ВІД ДНЯ НА­РО­ДЖЕН­НЯ ГРИ­ГО­РІЯ ПО­РФИ­РО­ВИ­ЧА КОЧУ­РА (1908–1994), УКРА­ЇН­СЬКО­ГО ПО­ЕТА, ПЕ­РЕ­КЛА­ДА­ЧА

Ко­чур ро­дом із Чер­ні­гів­щи­ни. Бать­ко з ко­за­ків: «коч» — бо­йо­вий за­по­розь­кий чо­вен, «ко­чур» — мо­ряк. Ко­чур із йо­го за­по­ляр­ним та­бір­ним до­сві­дом на­пів­жар­то­ма ви­во­див своє пріз­ви­ще від «око­че­ні­ти» і «око­чу­ри­тись».

Читати він умів із трьох років. У журналі «Нива» знайшов якийсь переклад. Це його заворожило, як інших море чи небо. 1928-го вступив до КІНО — Київського інституту народної освіти, як тоді називали Університет Св. Володимира. Його вчителем був Микола Зеров.

Published in Особистість
П'ятниця, 09 Листопад 2018 15:09

Щоб ми не забули, що ми – українці!

14 ЛИСТОПАДА — 75 РОКIВ ВIД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ НІЛИ ВАЛЕРІЇВНИ КРЮКОВОЇ (1943–2018), УКРАЇНСЬКОЇ АКТРИСИ, МАЙСТРА ХУДОЖНЬОГО СЛОВА

Ні­ла Крю­ко­ва якийсь мі­сяць не до­жи­ла до 75-річ­чя. В остан­ню путь — справж­ню на­род­ну ар­тист­ку і від­да­ну пат­ріо­тку — про­во­джа­ли дру­зі, рід­ні, ві­до­мі мит­ці і гро­мад­ські ді­ячі.
То­ді ж Ні­на Мат­ві­єн­ко за­ува­жи­ла: «Во­на оби­ра­ла зав­жди по­езію, яка збу­рю­ва­ла люд­ські сер­ця, яка під­ні­ма­ла у нас по­чут­тя влас­ної гід­но­сті, щоб ми не за­бу­ва­ли, що ми — укра­їн­ці! Ко­ли бу­ла Ні­ла, ко­ло неї бу­ло по­ле Ук­раї­ни».

Published in Особистість
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».