№ 23 (24226)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Червень 2019 10:58

Cтарі гріхи Платіні

Колишній президент УЄФА і легендарний футболіст знову в кримінальних новинах.

У Франції поліція затримала колишнього президента УЄФА Мішеля Платіні — він є фігурантом справи про корупційні зв’язки між оточенням колишнього президента Ніколя Саркозі і керівництвом Катару. Передбачається, що ці зв’язки могли вплинути на надання Катару права провести чемпіонат світу з футболу 2022 року.
Мішель Платіні після кількох годин допиту був звільнений з-під варти і залишив приміщення антикорупційного управління судової поліції (OCLCIFF) у французькому Нантері (Hauts-de-Seine). Про це повідомляє AFP.

Published in Футбол

Футболісти юнацької збірної України (гравці віком до 20 років) із рахунком 3:1 здобули вольову перемогу над однолітками з Республіки Корея у фінальному матчі чемпіонату світу, що завершився у Польщі.

Перші два м’ячі у складі українців на полі стадіону міста Лодзь забив форвард київського «Динамо» Владислав Супряга (34-а і 53-я хвилини). За хвилину до закінчення основного часу гри відзначився динамівський хавбек Георгій Цитаїшвілї. У суперників гол (перший у матчі) записав до свого активу Лі Каньін (5, з пенальті).
Футболісти збірної України вперше в історії стали чемпіонами світу U20. Срібні медалі корейців також стади першими нагородами представників південної частини Корейського півострова.

Published in Футбол

Луїш Каштру, колишній тренер «Віторії» (Гімараєш), уже підписав дворічний контракт із донецьким «Шахтарем». За всю свою 21-річну тренерську кар’єру Луїш Мануел Рібейру де Каштру не здобув жодного трофею.
Чи зміниться щось у донецькому клубі? Давайте розберемося детальніше — хто ж такий Луїш Каштру і чому саме його обрали на посаду головного тренера гірників?
У минулому Луїш Каштру був футболістом. Займав позицію правого захисника. За всю свою сімнадцятирічну кар’єру гравця Каштру лише три сезони (з 1985-го по 1988 роки) відіграв в елітному дивізіоні португальського футболу — Прімейрі в складі «Елвашу». Всього ж на рахунку Луїша в Прімейрі менше трьох десятків матчів, десять жовтих карток та як мінімум одна червона.

Published in Футбол

Усупереч поширеній думці вживання червоного м’яса і білого м’яса, такого як пташине, однаково впливає на рівень холестерину в крові згідно з дослідженням, опублікованим в Американському журналі клінічного харчування.
Дослідження, проведене вченими з Дитячої лікарні Оклендського науково-дослідного інституту, здивувало відкриттям, що вживання великої кількості червоного м’яса або білого пташиного призводить до підвищення рівня холестерину в крові набагато частіше, ніж вживання порівнянної кількості рослинних білків. Більш того, цей ефект спостерігався незалежно від того, чи містив раціон високий рівень насичених жирів, чи ні.

Дослідники повідомляють, що дорослі, які страждають від ожиріння та їздять на авто, піддаються підвищеному ризику смерті від будь-якої причини на 32% більше порівняно з однолітками з нормальною вагою, які ходять або їздять на велосипеді на роботу.
Результати, які були нещодавно представлені на Європейському конгресі з ожиріння у цьому році, були засновані на аналізі даних понад 160000 британців.
Учені вивчили дані 163149 осіб (у віці від 37 до 73 років), які надали інформацію про те, їздили вони на роботу, ходили і їздили на велосипедах, тільки їздили на велосипеді або тільки ходили.

П'ятниця, 21 Червень 2019 10:41

Тепловий або сонячний удар

З дитинства пам’ятаю картину: стоїмо з мамою у черзі на вулиці, спека страшна, сонце палить і сховатися ніде, аж раптом хтось зойкнув і як в уповільненому кіно дівчинка років 12 падає горілиць на асфальт. Сонячний удар, каже матуся.
Що ж це таке? Які ознаки сонячного удару? У чому різниця між тепловим і сонячним ударом? Як уникнути теплового удару?
Про це ми вирішили розпитати фахівця — лікаря-терапевта Галину Валентинівну ГУПАЛО.

Світлана Леонтьєва. Заслужений журналіст України. Хто вона сьогодні насамперед: зірка з телеекранів — відома українська телеведуча, співачка, акторка, художниця — на рахунку якої вже сотні картин і десятки виставок...

А починалося все з... фізики
— Світлано, давно спостерігаю за Вашою творчою діяльністю. З чого, власне, починалася Світлана Леонтьєва?
— Хоч як дивно — з фізики! Мій тато був педагогом-фізиком, директором Бориспільської школи № 1 на Київщині. Оскільки я дуже любила тата, звісно, закохалась у фізику. Бо «все навколо, — казав тато, — і веселка, і зірки, і дощ, і промінь сонця — це фізика!»

Published in Вітальня

Завершилися зйомки фільму «Віддана», створеного за мотивами роману Софії Андрухофич «Фелікс Австрія».
У центрі сюжету — історія взаємин двох дівчат, Аделі та її служниці Стефи, які разом виросли й були нерозлучні. Дія розгортається на рубежі ХІХ і ХХ століть у Станиславові (з 1962 року — Івано-Франківськ), який входив тоді до складу Австро-Угорської імперії.
Режисером фільму стала Христина Сиволап, для якої «Віддана» — повнометражний дебют, а головні ролі виконують актриси Олеся Романова й Маріанна Янушевич.
Головну чоловічу роль Петра Сколика зіграв Роман Луцький, відомий українцям за фільмами «Сторожова застава», «Секс і нічого особистого» і серіалу «Століття Якова».

Published in Культура

На Етно-духовному фестивалі «Обнова-фест» у Чернівцях «Червону руту» Володимира Івасюка одночасно заспівала рекордна кількість людей.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Рекорд України встановлено. Нам вручили нагороду в категорії «Масові заходи». Представники Книги рекордів України зафіксували цей показник», — оголосив після виконання пісні ведучий зі сцени.

Published in Культура

29 ЧЕРВНЯ — 80 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВІКТОРА СТЕПАНОВИЧА ГРЕСЯ (1939), УКРАЇНСЬКОГО РЕЖИСЕРА, СЦЕНАРИСТА, АКТОРА

Лише п’ять. Але всі вони без винятку отримали нагороди найпрестижніших фестивалів. Бо кожен із них — гресівський, не схожий на кінопродукцію інших режисерів. Він завжди вмів щось відкривати, шукати нову форму, а головне — знаходити її.

1967 рік — дипломна робота «Хто помре сьогодні». Це — вражаюча чорно-біла стрічка тривалістю 20 хвилин. Це — фільм про війну 1941–1945 років. Конкретно. Але це — фільм про війну як біду. Взагалі.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».