№ 35 (24185)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Вересень 2018 16:38

Беллю: ми погодили умови бою з Усиком

«Почесний» чемпіон світу з боксу за версією WBC у першій важкій вазі британец Тоні Беллью розповів про готовність до протистояння з абсолютним чемпіоном світу у дивізіоні з українцем Олександром Усиком.
За словами Беллью, він уже готується до поєдинку, який може відбутися 10 листопада, повідомляє Klitschko-brothers.com.
«Мій тренувальний табір у Шеффілді вже розпочався. Ми погодили умови проведення бою з Усиком, але контракт ще не підписано, — зазначив британець.

Published in Бокс

Жеребкування клубного чемпіонату світу з футболу, який пройде в грудні 2018 року в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), пройшло у вівторок у штаб-квартирі Міжнародної федерації футболу (ФІФА) у швейцарському Цюріху. Про це повідомляє прес-служба організації.
У раунді плей-оф турніру зустрінуться «Ель-Айн» з ОАЕ, який виступає в змаганнях на правах приймаючої сторони, і австралійський клуб «Тім Веллінгтон», що представляє Конфедерацію футболу Океанії.

Published in Футбол
П'ятниця, 07 Вересень 2018 16:35

Трансферне літо-2018

У ніч із 3го на 4 вересня в Україні офіційно закрилося футбольне трансферне вікно. Тепер до зими клуби можуть підписувати лише вільних агентів. Стосовно ж купівлі і продажів, то літо2018 виявилося для клубів УПЛ насиченим та продуктивним.
На новачків витратили 38,43 млн євро, а продали на 71,99 млн. Тобто ліга виявилась у плюсі — 33,56 млн.
Показник ніби і блискучий, якщо не зважати, що левова частина від суми продажів — це трансфер Фреда в «Манчестер Юнайтед» за 59 млн євро.

Published in Футбол
П'ятниця, 07 Вересень 2018 16:32

Недовідставлені

ЧОМУ ХАЦКЕВИЧ І ВЕРНИДУБ УСЕ Ж ЗАЛИШИЛИСЯ?

Минулого тижня одразу двоє головних тренерів провідних українських клубів зібрались у відставку. Юрій Вернидуб та Олександр Хацкевич спочатку натякнули на своє прощання з командою, але згодом змінили рішення. Причому Хацкевичу для цього вистачило години. То що ж сталося?

Чому збиралися піти
Одразу зауважимо, що заяви головні тренери робили на емоціях. «Зоря» Юрія Вернидуба драматично поступилася «Лейпцигу» і не зуміла пробитися в груповий турнір Ліги Європи.

Published in Футбол

Пов’язано це з цвітінням амброзії, полину і лободи. Про це повідомила лікар-алерголог, кандидат медичних наук кафедри клінічної, лабораторної імунології і алергології НМАПО ім. П. Л. Шупика Тетяна Бондаренко.
«В Україні сезон алергічних симптомів (поліноз) починається навесні у березні, коли зацвітають берези, вільхи, тополі. Друга хвиля — кінець травня — середина липня, коли порошать лугові та газонні трави.
Третя хвиля — із середини серпня до середини вересня, коли цвіте амброзія, полин, лобода та інші бур’яни, найбільш поширені в нашій країні. Ось зараз ми цей сезон і спостерігаємо.

В українських аптеках тимчасово заборонено реалізацію двох лікарських препаратів: антисептика «Біосепт» і назального спрею «Назо-спрей». При цьому знеболювальне «Ренальган-Біолік» заборонено до продажу повністю.
Відповідні розпорядження були підписані 23 серпня, повідомляє на своєму офіційному сайті Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками.
«Заборони «Біосепта» і «Назо-спрея» — тимчасові. Що стосується «Ренальган-Біолік», то аптеки зобов’язані знищити наявні запаси препарату або ж повернути його виробнику», — йдеться у повідомленні.

П'ятниця, 07 Вересень 2018 16:26

Британські вчені б'ють тривогу

Справа в тому, що високий кров’яний тиск вражає понад 25% дорослого населення країни. Не виняток й інші регіони планети. Гіпертонія справляє додаткове навантаження на кровоносні судини і життєво важливі органи.
Головними причинами високого артеріального тиску є нездорове харчування або недостатня фізична активність. Однак якщо вже діагностовано гіпертонію, слід контролювати її, оскільки вона тягне за собою небезпечні для життя ускладнення — серцеві напади, інсульти й судинну деменцію.

П'ятниця, 07 Вересень 2018 16:23

Як не захворіти в офісі?

На наш організм день у день впливає безліч несприятливих факторів, які можуть підірвати імунітет і зумовити набагато більш серйозні захворювання, ніж банальний кашель.
І все ж у наших силах захистити своє здоров’я на роботі. Що і як робити в офісі? Про це ми розпитали фахівця — лікаря-гігієніста Марію ГОЛЕЦЬ.

— Основні загрози здоров’ю можуть ховатися в тому повітрі, яким ми дихаємо протягом робочого дня. Слід пам’ятати, що вологе повітря — запорука гарного імунітету! Ученими-гігієністами доведено, що оптимальна для самопочуття людини відносна вологість повітря становить 50–60%.

Доля дарує мені зустрічі з надзвичайно цікавими й неординарними людьми. Галина Стеценко — піаністка, органістка, писанкарка, художниця, поетеса. Та насамперед вона — музикант від Бога.

Народилась у родині Стеценків, де всі мали хист до музики. Її відомий на весь світ дідусь — Кирило Григорович Стеценко — видатний український композитор, учень Миколи Віталійовича Лисенка, який говорив про Кирила Григоровича: «Ось хто замінить мене після моєї смерті».
До того ж він був активним громадським діячем, протоієреєм УАПЦ, засновником Республіканської капели УНР.

Published in Вітальня
П'ятниця, 07 Вересень 2018 16:16

Танцювальний кліп знімали у Києві

Найкращий танцювальний кліп 2018 року діджея Avicii та співачки Ріти Ори на пісню Lonely Together знімали в Києві. Про це повідомляє Ukraine Art News.
«У ніч з 20-го на 21 серпня в Нью-Йорку відбулася церемонія нагородження престижної премії MTV Video Music Awards. Найкращим танцювальним кліпом 2018 року стало відео діджея Avicii та співачки Ріти Ори на пісню Lonely Together, зйомки якого проходили в Києві», — зазначається у повідомленні.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».