Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 18:13

Мультимедійна виставка #VKRAINA

Rate this item
(0 votes)

ЕКСПО

У музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відкрилася мультимедійна виставка #VKRAINA, повідомляє i-pro.kiev.ua з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації. В експозиції представлено європейські мапи XVI–XVIII ст. із приватної колекції Андрія Осадчука та патріотичні сукні Міли Негру — молодої української дизайнерки, котра вміло поєднала стильний одяг і топографічний матеріал.
XVI–XVIII ст. — золота доба розвитку нової європейської картографії. У цей час географічні карти мали не лише практичне застосування в освіті та військовій справі, а й відповідали за формування політичного, культурного, географічного образу держави і створювалися як окремі мистецькі твори.

Кожна карта — особливий погляд європейців на територію тогочасної України з усім різномаїттям її поділу, кордонів і назв: від найдавнішого уявлення Птолемея про Сарматію до детального опису України на мапах французького військового інженера Гійома Левассера де Боплана.
Проект дає змогу відвідувачам здійснити подорож крізь століття та простежити, як змінювалось європейське сприйняття формування, розвитку і статусу українських земель упродовж XVI–XVIII століть.

 

ВОЇН КРІЗЬ ВІКИ

У Національному музеї Тараса Шевченка відкрито виставку «Воїн крізь віки», до якої увійшли візуальні образи українського воїна від найдавніших часів до сьогодення, персонажі різних епох та націй, що в різний час ставали на захист рідної землі, повідомляє i-pro.kiev.ua. У рамках заходу будуть проводитися лекції з історії збройної боротьби за незалежність України.
Проект «Воїн» — галерея візуальних образів — реконструкцій. Кожну фотосесію присвячено окремій історичній епосі. Наша батьківщина має тисячолітню історію звитяжного захисту рідної землі та її незалежності, часами трагічної, часами славної. Ця боротьба триває і зараз. Інформаційна війна ведеться в різних вимірах, в тому числі в історичному.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».