№ 28 (24075)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Липень 2015 23:41

Севільський вибір Коноплянки

Транс­фер Єв­ге­на Ко­ноп­ля­нки в «Се­ві­лью» став дов­го­очі­ку­ва­ною по­ді­єю для віт­чиз­ня­но­го вбо­лі­валь­ни­ка. І це при­від для роз­ду­мів: що при­не­се цей транс­фер як са­мо­му Єв­ге­ну і «Се­ві­льї», так і «Дніп­ру» та ук­ра­їн­сько­му фут­бо­лу за­га­лом?

Перехід Євгена до чемпіонату Іспанії бачиться з двох полюсів. Або трансфер виявиться вдалим і Євген зможе завоювати місце в основному складі свого клубу, або ж залишиться дорогоцінним і незрозумілим трансфером, як це було з екс-гравцем донецького «Шахтаря» Чигринським.
У цілому ж умови для того, щоб Коноплянка затримався в «Севільї», є. Іспанський чемпіонат любить швидких і технічних футболістів. Прикладів предостатньо. Ті ж Мессі, Роналду, Агуеро, Грізманн. Головне — довести, що ти гідний перебувати у складі свого клубу. Це все, що є нині.

Published in Футбол
П'ятниця, 10 Липень 2015 23:38

«ШАХТАР» влаштував розпродаж

Пе­ред по­чат­ком но­во­го чем­піо­на­ту Ук­раї­ни з фут­бо­лу (се­зон стар­тує 14 лип­ня мат­чем за Су­пер­ку­бок Ук­раї­ни) один із гран­дів віт­чиз­ня­но­го фут­бо­лу — до­нець­кий «Шах­тар» від­зна­чає­ть­ся на транс­фер­но­му рин­ку по­ве­дін­кою, яка ра­ні­ше бу­ла йо­му не­влас­ти­ва. Що­ро­ку гір­ни­ки здій­сню­ва­ли більш або менш гуч­ні уго­ди, ку­пу­ючи но­вих фут­бо­ліс­тів, те­пер — ли­ше про­да­ють.

Таку зміну можна легко пояснити, якщо взяти до уваги економічний аспект. Власник донецького клубу Рінат Ахметов через війну на Донбасі втратив значну частину своїх прибутків, і скорочення зарплатної відомості може допомогти в утриманні на плаву клубу з Донецька. Зрештою, отримані за трьох аж ніяк не останніх гравців 46 мільйонів євро — сума, яка дозволить решті команди провести сезон, не турбуючись про поточні виплати.

Published in Футбол

Президент України Петро Порошенко сподівається побачити в Києві у 2018 році фінальний поєдинок головного футбольного клубного турніру Європи — Ліги чемпіонів УЄФА.
«Євро-2012 в Україні було. Ліга чемпіонів — буде. Вітаю українців: Київ офіційно став кандидатом на проведення фіналу Ліги чемпіонів в 2018 році!» — поінформував Президент у Facebook.
Перед тим український спортивний сайт Champion повідомив про заявку Києва на фінал Ліги чемпіонів-2018 із посиланням на президента Федерації футболу України Андрія Павелка.

Published in Футбол

Зрос­та­ючий тех­но­ген­ний вплив лю­ди­ни на нав­ко­лиш­нє се­ре­до­ви­ще з кож­ним ро­ком за­гос­трює еко­ло­гіч­ну кри­зу у сві­ті. Про еко­ди­зайн у кон­тек­сті за­без­пе­чен­ня зба­лан­со­ва­но­го роз­вит­ку роз­по­ві­ла ко­рес­пон­ден­ту «ДУ» на­уко­вець Львів­ської на­ціо­наль­ної ака­де­мії мис­тецтв Зо­ря­на Гнець­ко.

Від­нов­лю­валь­ні дже­ре­ла — дру­гі в трій­ці ос­нов­них дже­рел енер­гії
Урбанізаційні процеси приводять у кінцевому рахунку до різкого посилення активного втручання суспільства в хід природних процесів, яке дедалі прискорюється за темпами і зростає за силою дії. До основних екологічних проблем слід віднести забруднення повітря, води та ґрунтів, зменшення озонового шару, проблеми утилізації відходів, антропогенну зміну ландшафтів, нераціональне використання природних ресурсів, хімічне та біологічне забруднення.

Published in Екологія

Американським фахівцям з Університету Північної Кароліни вдалося розробити унікальний сенсор у вигляді пластиру, що здатний вимірювати рівень цукру в крові без проколювання шкіри, пише Likar.info.
Науковці стверджують, що у найближчому майбутньому традиційні глюкометри з голкою підуть у минуле. На зміну прийде розумний пластир.

Для виявлення збудників туберкульозу давно використовують методи культивування. Результат можна отримати лише через шість тижнів. При цьому втрачається цінний час, через що часто знижується ефективність лікування.
Крім того, ці методи недостатньо точні. Часто немає необхідних для проведення лабораторних аналізів умов, особливо в країнах з високою захворюваністю на туберкульоз. Також молекулярна діагностика, яку застосовують протягом останніх 20 років, дозволяє виявити лише обмежену кількість мутацій і передбачити, яка може виникнути резистентність.

Французькі трансплантологи домоглися вражаючого успіху: вони провели унікальну операцію із заміни грудної кістки, ураженої злоякісною пухлиною, її точною копією, виготовленою з кераміки. Цей матеріал забезпечує повну біосумісність.
Протягом останніх років Франція впевнено вийшла у лідери світової трансплантології — хірурги цієї країни опанували кілька видів абсолютно унікальних операцій.
Приміром, співробітники клініки при університеті міста Лімож уперше провели операцію із заміни грудини її протезом, виготовленим з особливого різновиду безметалевої кераміки.

Лі­то — се­зон цві­тін­ня, бу­ян­ня барв і ма­льов­ни­чих про­гу­ля­нок на при­ро­ді. Але не тіль­ки кві­ти і пта­хи мо­жуть зу­стрі­ти­ся нам на шля­ху... а й клі­щі, ко­ма­рі, та­ран­ту­ли та ін­ші ко­ма­хи-па­ра­зи­ти.
За по­ра­дою, як уник­ну­ти не­при­єм­нос­тей при цих зу­стрі­чах і що ро­би­ти, як­що не­ба­жа­ний кон­такт уже став­ся, ми звер­ну­ли­ся до фа­хів­ця-ток­си­ко­ло­га, кан­ди­да­та ме­дич­них на­ук Світ­ла­ни Зуб.

— Отже, спершу поговоримо про кліщі, яких нині можна зустріти на всій території України, причому не тільки в лісі, а й на городі чи дитячому майданчику. Як захиститися від них?

В Україні винайшли діючу речовину, яка впливає на вірус папіломи людини (ВПЛ), що викликає передраковий стан у жінок. Про це заявив на прес-конференції головний акушер-гінеколог МОЗ В’ячеслав Камінський.
«Йдеться про дисплазію шийки матки, передраковий стан, у подальшому рак. В переважній кількості випадків цей стан виникає через інфікування ВПЛ. Перш за все пацієнти повинні звертатися по допомогу, по-друге, відтепер нам є чим цю допомогу надати», — наголосив В’ячеслав Камінський.

П'ятниця, 10 Липень 2015 20:03

Нас високо цінують у світі

Так вва­жає ди­рек­тор ДУ «Ін­сти­тут па­то­ло­гії хреб­та та суг­ло­бів ім.про­фе­со­ра М.І.Си­тен­ка НАМН Ук­раї­ни», за­слу­же­ний ді­яч на­уки і тех­ні­ки Ук­раї­ни, про­фе­сор Ми­ко­ла Олек­сі­йо­вич Корж і ді­лом до­во­дить.

— Озираючись на славний шлях, пройдений нашим інститутом за більш ніж 100 років, бачиш, що він був нелегким і тернистим, але ці роки були вельми плідними як у плані клінічної та організаційно-методичної роботи, так і у науково-дослідницькій діяльності, — так почав нашу розмову Микола Олексійович.

Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».