№ 21 (24068)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

СТОЛИЦЯ

Консорціум «Київ туристичний» спільно з Управлінням туризму Департаменту економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації оголосили фотоконкурс «Все починається в Києві», повідомили в прес-службі КМДА. Потенційні учасники: професіонали та аматори, українці та іноземці, туристи, гості міста та кияни — усі, хто любить фотографувати й любить наше місто. Переможців фотоконкурсу визначать 28 травня, а 30-го відбудеться їхнє нагородження.

Published in Розмаїття
П'ятниця, 22 Травень 2015 21:17

«ДНІПРО» дарує свято Україні

Дніпропетровський «Дніпро» став третім в історії українського футболу клубом, якому вдалося вийти до фіналу європейського кубкового турніру. 30 років тому першим це зробило «Динамо», яке у вирішальному матчі Кубка володарів Кубків розгромило іспанський «Атлетико» (3:0). Шість років тому у фіналі останнього Кубка УЄФА «Шахтар» переграв німецький «Вердер» (2:1).
Тепер Кубок УЄФА виборюватиме «Дніпро» — трофей називається так само, хоча турнір змінив назву на Ліга Європи. 27 травня у Варшаві підопічним Мирона Маркевича протистоятиме іспанська «Севілья», яка у півфіналі просто не залишила шансів кривдникові «Динамо» — італійській «Фіорентині», двічі перегравши команду з Флоренції: 3:0 — удома і 2:0 — на виїзді.

Published in Футбол
П'ятниця, 22 Травень 2015 21:04

Чотирнадцятиразові!!!

Цієї ми­ті ди­на­мів­ські при­хиль­ни­ки че­ка­ли дов­гих шість ро­ків. Шість ро­ків без чем­пі­он­ства! Фа­на­ти вба­ча­ють не­аби­який сим­во­лізм, що здо­бу­ти 14-й в іс­то­рії ти­тул най­силь­ні­шої фут­боль­ної коман­ди в Ук­раї­ні їх улюб­лен­цям су­ди­ло­ся май­же день у день із да­тою ство­рен­ня «Ди­на­мо». «88 ро­ків сла­вет­но­му клу­бу» — та­кою бу­ла ве­ли­ка роз­тяж­ка пе­ред фа­нат­ськи­ми сек­то­ра­ми.

Наставник киян Сергій Ребров виставив на історичне протистояння всіх на даний момент найсильніших. А головний тренер дніпропетровців Мирон Маркевич, як і натякав, — експериментальний варіант складу. «Динамо» почало диктувати умови з перших хвилин. Запам’яталися удари Беланда, Ленса, Ярмоленка та Кравця.

Published in Футбол
П'ятниця, 22 Травень 2015 21:02

Тріумф Канади, ганьба Росії

Скандально завершився у Чехії 79-й чемпіонат світу з хокею в елітарному дивізіоні. Така оцінка стосується не гри чи суддівства, а поведінки збірної Росії після завершення останнього поєдинку світової першості.
Команда, яку очолює головний тренер Олег Знарок, залишила церемонію нагородження одразу після отримання своїх нагород, не дочекавшись відзначення суперника. Це сталося на тлі доброго виступу росіян у груповому турнірі і відмінного — за винятком фінального матчу проходження стадії плей-оф. Але, як нібито говорив кінематографічний Штірліц, запам’ятовується остання фраза, а вона у другої за силою команди планети вийшла відверто хамською.

Published in Хоккей
П'ятниця, 22 Травень 2015 20:59

У фіналі – «ШАХТАР» та «ДИНАМО»

До­нець­кий «Шах­тар» та ки­їв­ське «Ди­на­мо» ста­ли фі­на­ліс­та­ми на­ціо­наль­но­го Куб­ка. І як­що ди­на­мів­ці у дру­го­му пів­фі­наль­но­му мат­чі до­сить лег­ко до­ве­ли свою пе­ре­ва­гу над «Олім­пі­ком», то до­неч­ча­нам доб­ря­че по­псу­вав на­стрій «Дніп­ро».

Вже ні для кого не секрет, що «Олімпік» для «Динамо» є незручним суперником. Проте не цього разу. Кияни відзначилися вже на четвертій хвилині, скориставшись помилкою у захисті Дитятьєва. Зрозуміло, що такий швидкий гол Мігеля Велозу перешкодив усім планам Романа Санжара, а також заспокоїв нерви динамівців, які так рано цій команді з Донецька ще не забивали.
Кияни продовжували загрожувати воротам Махарадзе. Заурі відбив небезпечні удари Мігеля та Рибалки. Донеччани відповіли ударом Мохи у руки Рибці та виходом Драченка на ворота динамівців, який у підсумку пробив дуже невдало. А під завершення тайму Ярмоленко після передачі Беланда скористався ще однією помилкою гостей в обороні — 2:0.

Published in Футбол

Американські дослідники з Медичного центру дитячого госпіталю Цинциннаті довели, що читання на ніч дитині казок розвиває в неї ділянки мозку, пов’язані з навчанням, пише Meddaily.
У дослідженні взяли участь 19 здорових дітей у віці від 3 до 5 років. Близько 40 відсотків малят жили у малозабезпечених сім’ях. Батьків опитали на предмет того, чи часто вони читають дітям казки перед сном, які книги обирають, як вони спілкуються і грають із дітьми. Після чого мозок усіх дітей просканували, поки ті у навушниках слухали казки.

Італійські дослідники з університету Турина з’ясували, що сини можуть не тільки додавати багато клопотів і переживань, а й підвищувати ризик серцево-судинних захворювань у матерів, пише Meddaily.
У дослідженні взяли участь понад 100 тисяч жінок, за якими вчені спостерігали протягом восьми років. Виявилося: якщо жінка, яка має сина, працює, то вона автоматично потрапляє до групи підвищеного ризику серцевих недуг і смертельних серцевих нападів. Учені поки не можуть зрозуміти, з чим пов’язаний такий ризик. Можливо, сини неохоче беруть на себе клопоти щодо домашніх справ, не допомагають матері, а це призводить до додаткового навантаження на жінку. Отже, у дослідженні більшість жінок працювала, а у 60 відсотків була, як мінімум, одна дитина. Робота як окремий фактор не зумовлювала ризиків для серцево-судинної системи. Ризик зростав тільки при наявності синів.
Мати, яка працює і має мінімум двох хлопчиків, більш ніж удвічі частіше стикалася із хворобами серця, ніж бездітні жінки. А от наявність дочок ніяк не позначалася на статистиці.
Експерти вважають, що доньки здатні надавати більшу підтримку матерям і рідше змушують їх хвилюватися. Не виключено, що проблема сягає корінням у період вагітності (більші, порівняно з дівчатками, хлопчики, можливо, створюють зайве навантаження на жіноче серце).

Ярослав ШЛАПАК

Під час нового дослідження американські науковці встановили, що найбільш оптимальний інтервал між вагітностями — не менше як півтора року, повідомляє портал mail.ru із посиланням на Daily Mail.
Фахівці попереджають, що короткий інтервал між вагітностями загрожує високою ймовірністю передчасних пологів. Крім того, діти від таких вагітностей частіше народжуються хоча й доношеними, але з дуже низькою вагою для свого гестаційного віку, тобто проведеного дитиною часу в утробі матері. А такі показники пов’язані з високим ризиком проблем у розумовому розвитку в подальшому.
Крім того, невеликий інтервал між вагітностями негативно позначається на організмі жінки.

П'ятниця, 22 Травень 2015 20:49

Лептоспіроз – це серйозно!

Ко­лись, дав­нень­ко вже, до­ве­ло­ся по­ле­жа­ти в Ін­сти­ту­ті ін­фек­цій­них за­хво­рю­вань іме­ні Гро­ма­шев­сько­го, бі­ля Лав­ри в Ки­єві. У на­шо­му від­ді­лен­ні, не рахую­чи гри­поз­них та ін­ших, бу­ло чи­ма­ло хво­рих на леп­то­спі­роз. Пам’­ятаю, що в них бу­ла ви­со­ка тем­пе­ра­ту­ра, силь­ні бо­лі у всьо­му ті­лі, а ще час від ча­су їм ро­би­ли пунк­цію спин­но­моз­ко­вої рі­ди­ни. Ви­до­ви­ще не для лю­дей зі слаб­ки­ми нер­ва­ми, ска­жу я вам. Сло­вом, від­кла­ло­ся в пам’­яті тіль­ки, що леп­то­спі­роз — це сер­йоз­но!
А ось що це за не­ду­га з на­уко­вої точ­ки зо­ру — спро­бу­ємо з’ясу­ва­ти за до­по­мо­гою фа­хів­ця-ін­фек­ціо­ніс­та. От­же, що та­ке леп­то­спі­роз? Про це го­во­ри­мо з кан­ди­да­том ме­дич­них на­ук, до­цен­том Ма­ри­ною Кри­жан­ською.

— Лептоспіроз — це інфекція, яку викликають лептоспіри. Інші назви захворювання: водна (собача) лихоманка, японська лихоманка, інфекційна жовтяниця.

Не сек­рет: що не до­зво­ле­но, зав­жди ви­кли­кає над­мір­ний ін­те­рес. Осо­бли­во там, де по­стій­ні за­бо­ро­ни ста­ють звич­ною нор­мою жит­тя. При­мі­ром, у ви­прав­них ус­та­но­вах, де за ко­лю­чим дро­том ро­ка­ми нудь­гу­ють ти­ся­чі бран­ців, по­збав­ле­них або об­ме­же­них у до­сту­пі до звич­них на сьо­го­дні ре­чей — мо­біль­но­го зв’яз­ку, Ін­тер­не­ту, спирт­но­го то­що. Усь­ого звич­но­го для віль­ної лю­ди­ни, але не­до­ступ­но­го для тих, хто пе­ре­сту­пив ме­жу за­ко­ну і спо­ку­тує про­ви­ну під на­гля­дом пиль­ної ад­мі­ніс­тра­ції...

Кримінальний талант

Ніколи не вірте тому, хто стверджує, що і за колючим дротом живуть люди. Справді, живуть, але зовсім не повноцінним життям. Бранці позбавлені права користуватися багатьма надбаннями цивілізації, без чого їхнє існування стає одноманітним і скидається на обшарпану сіру стіну будинку навпроти, яка весь час муляє очі і дратує, коли ви визираєте у вікно. Арештантам доводиться задовольняти свої потреби лише тим, що дозволено в зоні, і тільки мріяти про те, без чого вільна людина нині не уявляє свого повноцінного життя.

Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».