№ 7 (24210)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Футболісти англійського клубу «Манчестер Юнайтед» вдома поступилися французькому «Парі Сен-Жермен» — 0:2, а італійська «Рома» перемогла португальський «Порту» — 2:1.
На «Олд Траффорд» у Манчестері рахунок відкрив Преснель Кімпембе, який на 53-й хвилині після подачі з кутового Анхеля Ді Марії точно пробив під поперечину.
Розвинув виїзний успіх «Парі Сен-Жермен» Кіліан Мбаппе на 60-й хвилині. На 90-й хвилині зустрічі хавбек «Манчестер Юнайтед» Поль Погба отримав червону картку.

Published in Футбол
П'ятниця, 15 Лютий 2019 15:29

Вершник із розумною головою

Народився Анатолій Дем’яненко 9 лютого 1959 року в Дніпропетровську. Він — один із найвідоміших вихованців знаменитої футбольної школи «Дніпро-75».
Його перші тренери — Михайло Коломоєць та Володимир Ануфрієнко. У дитинстві, окрім футболу, Толя захоплювався й хокеєм.

У «Дніпрі» він із 1976 року. За головну місцеву команду 19-річний Дем’яненко зіграв перший матч у сезоні 1978 року (всього у чемпіонаті 1978: 20 ігор, 1 гол).
До київського «Динамо» оборонця запросив Анатолій Андрійович Сучков після гри «Дніпра» на щорічному молодіжному турнірі «Переправа» в Сухумі у 1978 році.

Дослідники з Університету Ватерлоо розробили новий спосіб профілактики і лікування хламідій — найбільш поширеної у світі бактеріальної інфекції, що передається статевим шляхом.
Він відрізняється від традиційного лікування антибіотиками, оскільки це — тип генної терапії, який здійснюється за допомогою нанотехнологій і показує 65-відсотковий успіх у профілактиці хламідійної інфекції при одноразовому прийомі.

Високий кров’яний тиск можна контролювати не тільки за допомогою ліків і скорочення солі в раціоні, а й додаванням важливих мінералів, що знижують кров’яний тиск. Вони можуть вирішити проблему гіпертоніків.
Одним із таких мінералів, котрий, як уже доведено, знижує кров’яний тиск, є магній.

В одному дослідженні вживання лише 1/2 чайної ложки (2,5 мл) гречаного меду за 30 хвилин до сну було більш ефективним, ніж сироп від кашлю, для зменшення дискомфорту у дітей. Також ця група спала краще, ніж діти, які одержували сироп від кашлю або взагалі нічого.
Стільники, ймовірно, забезпечують ті ж переваги, оскільки вони багаті на мед.

П'ятниця, 15 Лютий 2019 15:09

Гранат допоможе кишечнику

Науковці з Університету Луїсвіла вважають, що гранат може боротись із болісними симптомами запальних захворювань кишечника, таких як хвороба Крона та виразковий коліт.

Було виявлено, що природні поліфеноли, які містяться у плодах, взаємодіють із кишковими бактеріями, утворюючи з’єднання з протизапальною дією. Крім граната, поліфеноли також присутні в інших фруктах і ягодах, таких як яблука, виноград, полуниця, чорниця, ожина та малина.

П'ятниця, 15 Лютий 2019 15:04

Гіпертонія – як із нею бути?

Кожний третій українець страждає на гіпертонію. Високий тиск є поширеним явищем для людей віком за 40 років, особливо у жінок. Тож до цієї проблеми слід ставитися з усією серйозністю, адже її ігнорування призводить до інфаркту, інсульту, розвитку серцевої і ниркової недостатності, сліпоти.
Так твердять кардіологи. Знана річ, коли ви стикаєтесь із гіпертонією, логічно виникають запитання: від чого підвищується тиск у людини? Чим лікувати гіпертензію? Якою має бути профілактика захворювання?

Шанувальники спортивної гімнастики добре пам’ятають тріумфальні виступи Стели Захарової, що викликали шквал глядацьких аплодисментів. І були засмучені, коли видатна спортсменка полишила великий спорт.
Нещодавно автору цих рядків пощастило не тільки зустрітись зі спортивною зіркою — кумиром мільйонів людей, а й поспілкуватись із нею за філіжанкою ароматної кави.

— Я народилась у найкрасивішому місті світу — Одесі, — розповідає Стела Захарова. — У ранньому дитинстві бабуся відвела мене, семирічну дівчинку, до звичайної дитячо-юнацької спортивної школи з... художньої гімнастики.

Published in Вітальня
П'ятниця, 15 Лютий 2019 14:37

Щоб бачили очі, що купували

У кінці минулого року парламент ухвалив Закон «Про надання інформації для споживачів щодо харчових продуктів». Тож українців із нинішнього року, коли закон набере чинності, почнуть інформувати про інгредієнти у харчах, як в Європі.

Наші співгромадяни зможуть дізнатися, з чого виготовлені харчові продукти, які продаються у супермаркетах, продовольчих магазинах, кіосках, ресторанах, кав’ярнях, через Інтернет. Новий закон адаптовано до європейських стандартів, маркувати харчі будуть по-іншому.

Published in Споживач
П'ятниця, 15 Лютий 2019 14:27

Освіта для «інклюзивних» дітей

За різними даними, сьогодні в Україні проживають майже три мільйони інвалідів. Або, як їх тепер називають, людей з особливими потребами. На жаль, свою частку в цій невеселій статистиці мають і діти-каліки, яких у країні сьогодні майже 180 тисяч, або 2% від усього дитячого населення...

Дорогу долає той, хто іде
Вписує свій рядок у цю статистику і війна на Сході України, де ледь не щодня через обстріли та підриви на боєприпасах калічаться як військовослужбовці, так і жителі прифронтових територій.

Published in Освіта
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».