№ 28 (24178)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Американський екс-тренер українского боксера Олександра Усика Джеймс Алі Башир вважає свого підопічного фаворитом чемпіонського поєдинку World Boxing Super Series із росіянином Муратом Гассієвим.
На думку Башира, Усик без проблем переможе, повідомляє «Трибуна».
«Зовсім неважливо, де боксувати: у Москві або на Місяці. Після гонгу на рингу залишаться тільки Усик, Гассієв та рефері. Я вважаю Олександра фаворитом цього бою, — сказав Алі Башир. — Навички Усика і його якості дозволяють стверджувати, що він дуже міцний боєць. У нього не буде проблем, аби перемогти...»
Нагадаємо, поєдинок Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі Усик — Гассієв пройде у Москві 21 липня. На кону стоятимуть чемпіонські пояси WBC, WBO, WBA, IBF та журналу The Ring.

Published in Бокс

Найкращий український футболіст Андрій Ярмоленко від сьогодні — гравець клубу англійської прем’єр-ліги (АПЛ) «Вест Гем». Його перехід із дортмундської «Боруссії» стався швидко і вчасно. Ярмоленко майже не втратив часу у передсезонній підготовці, а на адаптацію до нової команди і старту АПЛ у нього більше місяця.

Ярмоленко перейшов у «Боруссію» рік тому. Сезон для нього вийшов невдалим, насамперед через те, що сезон виявився невдалим і для самої «Боруссії». Українець класно розпочав, але далі сталася зміна головного тренера, пішли пошуки нових схем і моделей.

Published in Футбол

На чемпіонаті світу з футболу в першому матчі 1/2 фіналу збірна Франції обіграла команду Бельгії з рахунком 1:0.
Матч проходив у рівній, конкурентній боротьбі, де бельгійці часом мали помітну перевагу. Тим не менш єдиний гол забили французи.

Published in Футбол

На чемпіонаті світу з футболу в другому півфінальному матчі, в якому зустрічалися збірні Хорватії та Англії, перемогли хорвати з рахунком 2:1.

Англійці мали повну перевагу в першому таймі і вже на початку гри, на 5-й хвилині, Кіран Тріппьє чудовим ударом зі штрафного відкрив рахунок у матчі. Після цього англійці мали ще чимало моментів для того, щоб збільшити рахунок, але перевага команди так і залишилася мінімальною.
Після перерви хорвати різко підвищили темп і повністю змінили гру, а на 68-й хвилині Іван Перішич зрівняв рахунок.

Published in Футбол

Ожиріння, на думку дослідників, є живильним середовищем для кишкових бактерій, які впливають на мозок, а потім провокують тривогу і депресію.
Науковці Гарвардської медичної школи виявили, що харчування з високим вмістом жирів змінює тип бактерій у кишечнику, і вони відіграють певну роль у психічних розладах.
Спочатку дослідники виявили цей ефект в експерименті на мишах, яких годували їжею з високим вмістом жирів. У гризунів спостерігалися значне занепокоєння, депресивна і нав’язлива поведінка, на відміну від звичайного годування. Коли відбувалося лікування кишкових бактерій антибіотиками, у мишей поліпшувався настрій, симптоми повністю припинялись або зменшувалися.

Експерти кажуть, що у вині, пиві, сидрі та інших алкогольних напоях містяться сульфіти. Якщо після випитого келиха обличчя стає червоним, це може бути алергією на цю речовину, пояснюють вони.
Сульфіти — з’єднання, які зустрічаються природним чином у напоях і виробляються дріжджами під час ферментації, коли цукри перетворюються на спирт. Іноді виробники штучно додають їх у вина, щоб припинити бродіння, оскільки ті діють як консервант, котрий виділяє газоподібний діоксид сірки. Він і може бути подразником, що викликає такі симптоми, як хрипота, кашель, почервоніння обличчя, розлад шлунка тощо.

Четвер, 12 Липень 2018 19:39

Замісь уколу – таблетка

Нинішня наука, зокрема колектив учених Гарварда, працює над тим, щоб пацієнти з діабетом змогли отримувати інсулін неінвазивним способом, тобто без уколів. Таке майбутнє діабетикам може забезпечити їх розробка інсуліну у вигляді таблетки.
Дослідники знайшли спосіб доставки інсуліну у такому вигляді, і вже успішно перевірили його на гризунах. Виявлено стійке зниження рівня цукру в їхній крові на 45% протягом 12 годин і більше, зазначили вони.

Четвер, 12 Липень 2018 19:38

Перелом хребта у дітей

Хто у дитинстві не стрибав із даху сараю або голубника у дворі, той не був маленьким і юним, був від народження дорослим! На жаль, як виявилося, такі експерименти чреваті неприємностями, серед яких — компресійний перелом.
Щоб краще розібратися з цією проблемою, ми вирішили розпитати фахівця. Що ж таке компресійний перелом і як із ним боротися? Отже, на наші запитання відповідає лікар-травматолог Василь Рязанов.

13 ЛИП­НЯ — 80 РО­КІВ ВІД ДНЯ НА­РО­ДЖЕН­НЯ МИ­РО­СЛА­ВА МИХАЙ­ЛО­ВИ­ЧА СКО­РИ­КА (1938), УК­РА­ЇН­СЬКО­ГО КОМ­ПО­ЗИ­ТО­РА

Народився майбутній класик 13 липня 1938 року у Львові в родині українських інтелігентів. Мати Мирослава Михайловича походила з родини Охримовичів. Дідусь Скорика, Володимир Охримович, був відомим українським фольклористом, громадським та політичним діячем.

Марія-Соломія Охримович-Скорик одержала освіту у Відні. Бабця Олена Крушельницька-Охримович була рідною сестрою Соломії Крушельницької. Батько також навчався у Віденському університеті (філософський факультет).

Published in Особистість
Четвер, 12 Липень 2018 19:32

Метр чоловічого костюма

10 ЛИПНЯ — 80 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИХАЙЛА ЛЬВОВИЧА ВОРОНІНА (1938—2012), УКРАЇНСЬКОГО ДИЗАЙНЕРА ОДЯГУ, ПІДПРИЄМЦЯ

Навіть у світі по-справжньому відомих і визнаних дизайнерів чоловічого одягу можна перелічити на пальцях однієї руки. Михайло Воронін був одним із них. Його називали Метром чоловічого костюма і ще за життя вписали його ім’я в книгу «100 знаменитостей світу моди».
Секрет його успіху — не тільки у використанні ексклюзивних тканин і фурнітури, відмінному почутті стилю, а й в особливій авторській методиці пошиття й унікальних технологіях, які він сам розробив.

Шістнадцятирічний Михайло почав освоювати професію у профтехшколі, закінчив навчальний заклад із відзнакою і потрапив в одне з найкращих ательє.

Published in Особистість
Сторiнка 1 iз 4

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».