Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Грудень 2019 12:47

Забруднення повітря і депресія з ризиком самогубства

Rate this item
(0 votes)

Люди, схильні до більш високого рівня забруднення повітря, частіше страждають від депресії або вмирають від самогубств.
У першому систематичному огляді і метааналізі фактичних даних, що пов’язують забруднення повітря і цілий ряд проблем із психічним здоров’ям, опублікованому у «Перспективах гігієни навколишнього середовища», були розглянуті дані досліджень з 16 країн.
Науковці виявили, що зниження глобального середнього впливу забруднення повітря дрібними частинками (PM2,5) з 44 мікрограмів на кубічний метр (мкг/м3) до 25 мкг/м3 може знизити ризик депресії на 15% у всьому світі.

Керівні принципи Всесвітньої організації охорони здоров’я рекомендують, щоб забруднення дрібними частинками — дрібні частинки у повітрі, які можуть включати пил і сажу, — було нижчим за 10 мкг/м3.
П’ять досліджень, присвячених довгостроковому впливу твердих частинок і депресії, були включені в один метааналіз. Узагальнені результати засвідчили, що збільшення середнього рівня забруднення повітря дрібними твердими частинками (PM2,5) на 10 мкг/м3 (мікрограм на кубічний метр), якому люди піддавалися протягом тривалих періодів часу, було пов’язано зі збільшенням приблизно на 10% ризику розвитку депресії.
Рівні PM2,5 по всьому світу варіюються від 114 і 97 у Делі і Дацці до 6 в Оттаві і Веллінгтоні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».