Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Березень 2016 19:35

Лінії долі

Rate this item
(0 votes)

Ігор Ро­ма­нов­ський — ві­до­мий ки­їв­ський скульп­тор, що пра­цює в жан­рі скульп­ту­ри ма­лих форм. Кож­на йо­го ви­став­ка є но­вим вит­ком у твор­чо­сті майс­тра, від­кри­ває но­ву грань та­лан­ту не ли­ше за­вдя­ки іде­ям, але й за фор­мою та ма­те­рі­алом. Арт-про­ект «Лі­нії до­лі» в Му­зеї іс­то­рії Ки­єва — це юві­лей­на ви­став­ка мит­ця, а та­кож своє­рід­ний сюр­приз, під­го­тов­ле­ний ав­то­ром.

Ігор Романовський народився у Києві у 1966 році. Навчався у Київському державному інституті декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука. Виставкову діяльність розпочав у 1995 році. Учасник багатьох міжнародних та всеукраїнських виставок, проектів у Києві, Москві, Парижі, Лондоні, Гамбурзі. Твори Ігоря Романовського відомі далеко за межами Києва, прикрашають приватні колекції в Україні, Росії, Франції, Англії, Німеччині, Швеції, Чехії, Ізраїлі, Японії, Китаї, США.

Глядачам добре відомі бронзові роботи скульптора, щедро наділені образною символікою та філософським змістом, які у несподіваних ракурсах відображають сторони людського буття, почуття та риси характеру, запрошують до роздумів.
Вражаючим відкриттям у мистецтві стала колекція скульптур із грамплатівок, виконана Ігорем Романовським у 90-х роках минулого століття у власному стилі ROMART. Створюючи свої незвичайні вінілові скульптури зі старих грамплатівок, автор виразив власний погляд щодо історії рок-культури, спромігся втілити музику в скульптурних композиціях. Цілком слушно, що проект «Вінілове століття» був цікаво представлений у лондонській галереї Patni Gallery та у гамбурзькому Музеї бітломанії у 2011 році. (Реклама – Світлові світлодіодні вивіски: що входить у вартість їх виготовлення та питання, що ставлять найчастіше. За більш детальною інформацією перейдіть за посиланням купить вывеску).
Арт-проект «Лінії долі» демонструє вибрані твори Ігоря Романовського за 25 років. Окрім вишуканих скульптурних робіт, родзинкою експозиції є ексклюзивна авторська колекція гіпсових зліпків долонь видатних творчих особистостей сучасності. Однією з таких постатей є легенда українського театру і кіно Богдан Ступка. Відтепер зліпок долоні великого актора у вигляді бронзового панно прикрашає фойє Театру ім. Івана Франка.
Кожен відвідувач вернісажу має можливість доторкнутися до долонь Михайла Жванецького, Олега Лундстрема, Андрія Макаревича, Бориса Гребєнщикова, лідера гурту Space Дідьє Маруані, Енвера Ізмайлова, акторів Театру «Маски-шоу» Георгія Делієва та Бориса Барського. Гіпсові зліпки, які стали унікальними історичними свідоцтвами епохи, водночас сповнені глибокої метафоричності, ілюструючи незбагненне і незаперечне існування ліній долі, що поєднує людей з мистецтвом у його різних проявах.
Ніна МАКСИМОВА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».