Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Червень 2019 10:32

Завершилися зйомки фільму за романом Софії Андрухович " Фелікс Австрія"

Rate this item
(0 votes)

Завершилися зйомки фільму «Віддана», створеного за мотивами роману Софії Андрухофич «Фелікс Австрія».
У центрі сюжету — історія взаємин двох дівчат, Аделі та її служниці Стефи, які разом виросли й були нерозлучні. Дія розгортається на рубежі ХІХ і ХХ століть у Станиславові (з 1962 року — Івано-Франківськ), який входив тоді до складу Австро-Угорської імперії.
Режисером фільму стала Христина Сиволап, для якої «Віддана» — повнометражний дебют, а головні ролі виконують актриси Олеся Романова й Маріанна Янушевич.
Головну чоловічу роль Петра Сколика зіграв Роман Луцький, відомий українцям за фільмами «Сторожова застава», «Секс і нічого особистого» і серіалу «Століття Якова».

Художник по костюмах — дизайнер і стиліст Леся Патока. Вона розповіла про те, як створювалися костюми для фільму, й показала 5 костюмів головної героїні роману і фільму — Аделі, повідомляє officiel-online.com. Моделлю виступила виконавиця ролі Олеся Романова.
Найскладнішою була зйомка найбільш масової сцени фільму в Чернівцях — у театрі, де перебувало 300 осіб із вищого світу. Для цієї сцени необхідно було не тільки виготовити 70 головних уборів і правильно і красиво вдягнути 300 осіб, але й пояснити, як правильно носити такий одяг.
Для Аделі робили взуття на замовлення, наприклад черевички з парчі з оксамитовими бантами. Були виготовлені й чудові шкіряні чобітки на шнурівці.
Тільки на одній сукні головної героїні нашито більше 50 ґудзичків, а на всьому проекті переобтягнули більш як 2 тисячі ґудзичків.
У проекті дуже багато ручної роботи, були задіяні безліч майстрів. Наприклад, у Вінниці шили корсети, капелюшники створювали підоснови для капелюхів, інші майстрині вручну з шовків робили квіти для прикрашання головних уборів.
Вручну річковим перлами також були прикрашені квітами й рукавички, пояси, які створювали на оксамитових стрічках. Всю цю роботу майстри виконували протягом двох із половиною місяців.
Нагадаємо, що роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» в 2014 році став переможцем всеукраїнської премії «Книга року», а також отримав особливу нагороду «Форуму видавців» у Львові та премію «Літакцент року». У 2016 році в австрійському видавництві ResidenzVerlag вийшов німецький переклад роману, що отримав назву «Паперовий хлопчик» (DerPapierjunge). Влітку 2016 книга була видана в Польщі. 5 квітня в Братиславі роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» отримав літературну нагороду Visegrad Eastern Partnership Literary Award.

Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».