Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Травень 2015 21:04

Чотирнадцятиразові!!!

Rate this item
(0 votes)

Цієї ми­ті ди­на­мів­ські при­хиль­ни­ки че­ка­ли дов­гих шість ро­ків. Шість ро­ків без чем­пі­он­ства! Фа­на­ти вба­ча­ють не­аби­який сим­во­лізм, що здо­бу­ти 14-й в іс­то­рії ти­тул най­силь­ні­шої фут­боль­ної коман­ди в Ук­раї­ні їх улюб­лен­цям су­ди­ло­ся май­же день у день із да­тою ство­рен­ня «Ди­на­мо». «88 ро­ків сла­вет­но­му клу­бу» — та­кою бу­ла ве­ли­ка роз­тяж­ка пе­ред фа­нат­ськи­ми сек­то­ра­ми.

Наставник киян Сергій Ребров виставив на історичне протистояння всіх на даний момент найсильніших. А головний тренер дніпропетровців Мирон Маркевич, як і натякав, — експериментальний варіант складу. «Динамо» почало диктувати умови з перших хвилин. Запам’яталися удари Беланда, Ленса, Ярмоленка та Кравця.


Щоправда, до середини першого тайму від переваги «Динамо» не залишилося й сліду. Гості почали вступати в боротьбу за м’яч у центрі поля. Двічі відзначався Ксьонз. У першому випадку Павло навіть пробив по воротах, але надійно зіграв Шовковський. Динамівці відповіли кількома атаками, які до взяття воріт не призвели.
На початку другого тайму Безус ледь не вивів на побачення з Шовковським Калінича. Ніколу, зігравши у підкаті, в останню мить випередив Драговіч. «Динамо» відповіло на цей момент двома поспіль атаками. Спочатку Ленс віддавав на м’яч на Кравця, але того випередив Папа Гуйє. А згодом на передачу у штрафний майданчик у виконанні Даніло Сілви його партнери не встигли.
Після цього Сергій Ребров замінив португальця Велозу на Сергія Сидорчука. Але й це не допомогло. Навпаки, дніпряни ближче до 60-ї хвилини почали не просто вигравати боротьбу в середині поля, а й проводити гострі контратаки. В одній із них Матеус, промчавши правим краєм, виконав простріл, який перервав головою Драговіч. Перервав надто невдало, скинувши м’яч у район одинадцятиметрової позначки на Безуса. Романові не заважав абсолютно ніхто, але він примудрився пробити над поперечиною.
Утім, доля цього протистояння вирішилася на 84-й хвилині. Результативним виявився розіграш кутового. Віда буквально видряпав м’яч у суперника й, опинившись перед Лаштувкою, зміг влучно пробити — 1:0. Щойно м’яч опинився у воротах, як на місці розтяжки «88 років славетному клубу» з’явилася інша — «Чемпіони-14». Важка, трудова, нервова перемога «біло-синіх».
Головний переслідувач киян — донецький «Шахтар» — у статусі номінального господаря поля обіграв на стадіоні «Арена Львів» своїх земляків із «Металурга» — 2:0. Особливо серйозно поставився до цієї зустрічі Алекс Тейшейра — перспектива стати найкращим бомбардиром чемпіонату спонукала до цього. І принаймні по завершенні звітного матчу бразилець досяг такої мети. Саме він відкрив рахунок, коли асистував Тайсон, а на другій компенсованій хвилині перед перервою він же влучним ударом завершив атаку своєї команди.
Результати матчів 24-го туру:
«Чорноморець» (Одеса) — «Металург» (Запоріжжя) — 0:0
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Ворскла» (Полтава) — 1:2
Голи: 1:0 — Чурко (33), 1:1 — Ковпак (36), 1:2 — Міщенко (83)
«Шахтар» (Донецьк) — «Металург» (Донецьк) — 2:0
Голи: 1:0 — Тейшейра (9), 2:0 — Тейшейра (45+2)
«Зоря» (Луганськ) — «Карпати» (Львів) — 1:1
Голи: 1:0 — Любенович (35), 1:1 — Пластун (36)
«Олімпік» (Донецьк) — «Металіст» (Харків) — 2:1
Голи: 1:0 — Тищенко (30), 2:0 — Лисенко (46), 2:1 — Каяду (90+5, пен.)
«Волинь» (Луцьк) — «Говерла» (Ужгород) — 4:2
Голи: 1:0 — Кобахідзе (7), 2:0 — Бабатунде (23), 2:1 — Фещук (28), 2:2 — Мякушко (45), 3:2 — Бікфалві (65), 4:2 — Козьбан (73)
«Динамо» (Київ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:0
Гол: Віда (84)
Пропущений матч 13-го туру:
«Металіст» — «Чорноморець» — 0:0

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».