Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Липень 2015 21:12

Українські науковці навчилися запобігати розвитку раку у жінок

Rate this item
(0 votes)

В Україні винайшли діючу речовину, яка впливає на вірус папіломи людини (ВПЛ), що викликає передраковий стан у жінок. Про це заявив на прес-конференції головний акушер-гінеколог МОЗ В’ячеслав Камінський.
«Йдеться про дисплазію шийки матки, передраковий стан, у подальшому рак. В переважній кількості випадків цей стан виникає через інфікування ВПЛ. Перш за все пацієнти повинні звертатися по допомогу, по-друге, відтепер нам є чим цю допомогу надати», — наголосив В’ячеслав Камінський.

Відповідні дослідження були проведені науковцями Інституту епідеміології та інфекційних захворювань НАМН України Світланою Рибалко та Мирославою Назаровою та доведені на доклінічних та клінічних випробуваннях протягом року при обстеженні і лікуванні більш як 1200 жінок.
За даними фахівців, щорічно від раку шийки матки у світі помирають 2,5 тисячі жінок. В Україні ВПЛ інфіковано 250 тисяч осіб, кожен день від раку шийки матки помирають шість жінок. Цей показник перевищує світовий удвічі.
Лікарі зазначають, що головне в запобіганні таким станам — профілактика. Лікування дисплазії і є таким попередженням розвитку онкозахворювання.
Препарат, розроблений на базі препарату протефлазід, нині проходить реєстрацію.
Наталія МОЛЧАНОВА, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».