Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 12:01

Третина українців допускає посилення тиску ЄС на Київ у питанні реформ

Rate this item
(0 votes)

28% опитаних українців вважають, що Європейський Союз може більше тиснути на українську владу в питанні реформ. Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у результатах соціологічного дослідження, які були презентовані Центром «Нова Європа» на прес-конференції у Києві.

Так, на запитання, що Євросоюз може зробити для прискорення реформ в Україні, 16,5% респондентів відповіли, що ЄС повинен «припинити давати гроші, бо їх розкрадають можновладці», а 16,3% — вважають, що ЄС і уряди держав-членів можуть відкритіше протистояти Росії.

14,7% опитаних зазначили, що ЄС може проявляти більший інтерес до захисту українського кордону і надати Україні зброю, а 13,7% — сказали, що ЄС може надати Україні перспективу членства.
Крім того, 13,1% респондентів вважають, що ЄС може більше підтримувати талановиту молодь України, а 13% — сказали про підтримку громадянського суспільства, неурядових організацій, які впливають на реформування країни.
12,1% респондентів виступили категорично проти допомоги ЄС. 11,2% опитаних вважають, що ЄС може ініціювати довгострокові програми професійних обмінів досвідом. 9,7% респондентів зазначили, що ЄС робить достатньо, і «тепер час діяти українській владі», тоді як 7,1% вважають, що ЄС «повинен давати більше грошей».
На думку 6,4% опитаних, «Україні вже ніхто не допоможе». 6,2% респондентів вважають, що ЄС може надсилати Україні більше радників, а 3,8% вибрали варіант відповіді: «Наше майбутнє — разом із Росією».
Згідно з дослідженням 1,4% опитаних більше вірять у допомогу американців, а не Євросоюзу. 0,7% респондентів на запитання, що ЄС може зробити для прискорення реформ в Україні, обрали графу «інше», а 11,8% — з відповіддю не визначилися, вказавши варіант «важко сказати».
Відповіді на запитання Центру «Нова Європа» отримані в рамках опитування, здійсненого Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології з 16-го по 28 серпня. Опитано 2041 респондента. Похибка — 2,3%.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».