Духовність
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Березень 2016 12:41

До святого столу

Rate this item
(0 votes)

Млин­ці гур’­їв­ські ско­ро­спі­лі
5 склянок борошна, 8 яєць, 200 г вершкового масла, 0,8 л кислого молока.
Пшеничне борошно розітріть із жовтками і вершковим маслом. Безперервно розмішуючи лопаткою, розведіть кислим молоком до належної густини. Ретельно вимішайте тісто, додайте збиті в міцну піну білки, обережно перемішайте і спечіть тонкі млинці.
Подавайте їх гарячими, з будь-якою начинкою, поливши розтопленим вершковим маслом або сметаною.

Млин­чи­ки з пше­нич­но­го бо­рош­на
2 склянки пшеничного борошна, 5 яєць, 4 склянки молока, 2 ч. ложки цукру, сіль.
Жовтки розітріть із сіллю і цукром. Продовжуючи розтирати, додайте молоко і збиті білки. Змастивши сковороду олією, спечіть тонкі млинчики.
Млин­ці дріж­джо­ві
25 г дріжджів, 700 мл молока, 1/8 склянки борошна, 1 ст. ложка цукру, 4 яйця, 7 ст. ложок вершкового масла.
Розведіть у 300 мл теплого молока дріжджі, всипте борошно, розмішайте, дайте тісту підійти. Потім до нього додайте тепле молоко, що залишилося, цукор, яйця, розтоплене вершкове масло і знову дайте підійти.
Готові млинці подавайте до столу, посипавши цукром.
Млин­ці сло­в’ян­ські здоб­ні
4 склянки борошна, 1 склянка сметани, 10 яєць, сіль.
Сметану влийте у борошно, посоліть на смак, розмішайте. Поступово збийте 10 жовтків, потім додайте 10 збитих у піну білків, обережно, зверху вниз, перемішайте. Випікайте млинці на змащеній олією сковорідці. Подавайте з варенням, желе, цукром.
Íà çà­ì³ò­êó: якщо у вас сковорідка не має антипригарного покриття, то щоб млинці до дна не приставали, перед випічкою не мийте її, а лише добре нагрійте, висипавши на дно ложку солі. Потім протріть сухою чистою серветкою і змастіть олією.
Сковороду краще за все мастити олією за допомогою половинки картоплини, насадженої на виделку. Такий помазок не вбирає в себе зайвий жир. Можна пекти млинці і не мастячи сковороду, але тоді в готове тісто додайте декілька ложок олії, розмішавши її так, щоб не було видно на поверхні.
Те­тя­на КНЯЗ­КА, Укр­ін­форм

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».