Теніс
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Липень 2016 21:37

Вімблдон заливає дощами

Rate this item
(0 votes)

На кортах Всеанглійського клубу лаунтенісу та крокету цього тижня стартувало легендарне тенісне змагання — Вімблдонський турнір. Головна подія сезону на трав’яному покритті традиційно не минає без впливу багатої на опади лондонської погоди. У середу відразу 10 матчів лише в одиночному жіночому розряді були перенесені через зливу. Зокрема, на корт не змогла вийти перша ракетка України (і 17а сіяна на турнірі) Еліна Світоліна.
В другому колі українка має зіграти з представницею Казахстану Ярославою Шведовою. Світоліна в першому колі переграла британську тенісистку Наомі Броад, перемога далася відносно легко — 6:2, 6:3. Еліна залишилась єдиною представницею України в жіночому одиночному розряді, решта наших співвітчизниць припинили участь у змаганні ще в першому раунді.

Досвідчена Катерина Бондаренко поступилася американці Коко Вандевеге (27й номер посіву) — 2:6, 6:7, Леся Цуренко виявилася слабшою за росіянку Євгенію Родіну — 3:6, 5:7, а Катерина Козлова не знайшла аргументів у протистоянні з однією з найсильніших у світі тенісисток — полькою Агнешкою Радванською. Третій сіяній на Вімблдоні Козлова програла також у двох партіях — 2:6, 1:6.
Двоє українців продовжують виступи в другому раунді чоловічого одиночного розряду на Вімблдоні. 30й сіяний Олександр Долгополов у чотирисетовому поєдинку виявився сильнішим за росіянина Євгена Донського — 6:2, 6:4, 3:6, 7:6.
У другому колі 27річний українець устиг зіграти 12 геймів у першому сеті проти 26річного британця Деніела Еванса, для якого вже вихід до другого раунду на Вімблдоні є успіхом (у 2009му, 2011му і 2014 роках представник господарів завершував виступи в першому колі). До припинення матчу боротьба була рівною — 6:6.
Ще чекає на початок свого поєдинку другого кола Сергій Стаховський. У 30річного українця на цьому етапі значно складніший суперник, ніж у Долгополова, — дев’ятий сіяний на кортах Всеанглійського клубу лаунтенісу та крокету хорват Марін Чиліч. Два останніх Вімблдони 27річний Чиліч завершував на стадії чвертьфіналу, тож Стаховському доведеться докласти всіх зусиль, щоб зупинити фаворита на такій ранній стадії.
У першому колі Сергій не зустрів гідного опору з боку маловідомого японця Йошихіто Нісіоки — 6:3, 6:4, 6:4.
Єдиний українець, який зачохлив ракетку вже після першого кола цьогорічного Вімблдону, — Ілля Марченко. 28річний Марченко лише в третьому сеті спробував «зачепитися» у протистоянні з 34річним французом Жульєном Беннетто, але програв на тайбрейку з рахунком 8:10. У перших двох сетах французький ветеран був ще переконливішим — 6:4, 6:2.
Тим часом до третього кола на Вімблдоні вже встигли вийти головні фаворити змагання — перший сіяний серб Новак Джокович і улюбленець місцевої публіки, третій на турнірі швейцарець Роджер Федерер.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».