Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Липень 2015 19:53

Фрум – дворазовий

Rate this item
(0 votes)

Цьогорічна багатоденна велогонка «Тур де Франс» вже пішла в історію, а її переможцем став британець Крістофер Фрум. Велику частину часу капітан команди Sky був на голову сильнішим від опонентів, і французька преса непрозоро натякнула, що британці приймають допінг. Хоча на останніх гірських етапах, коли з трьох хвилин і 10 секунд переваги різниця між Фрумом і колумбійцем Кінтаною з Movistar скоротилася до однієї хвилини 12 секунд, стало зрозуміло, що ніякий Фрум не залізний. І від серйозного падіння його врятували партнери, підтримавши капітана в критичних ситуаціях.


У гру нервів вступив і триразовий переможець «Тур де Франс» Грег Лемонд, який заявив, що на Гранд-турах велогонщики використовують мотори. Комісари Міжнародного союзу велосипедистів оглянули коней шістьох учасників, але нічого не знайшли.
У сумі по дорогах 102-ї «Великої петлі» гонщики проїхали 3344 км. Стартувавши в голландському Утрехті 4 липня, незабаром перебралися на бруківку Бельгії, а потім понеслися мальовничими трасами Франції — від атлантичного узбережжя Бретані до Альп з класичним фінішем на Єлисейських Полях.
Крім жовтої майки лідера, вже дворазовий переможець «Великої петлі» Фрум залишив собі на згадку ще й футболку найкращого гірського гонщика. Він в’їжджав у Париж із келихом шампанського в руках. Найкращим спринтером найпрестижнішої велобагатоденки став словенець Петер Саган, а переможцем молодіжної класифікації — колумбієць Наїр Кінтана, чия Movistar виграла і командний залік. Саме завдяки успіхам Кінтани вулиці Парижа вчора були обліплені колумбійськими прапорами.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».