Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Серпень 2016 20:05

Міжнародна асоціація боксу усунула з олімпіади кількох суддів

Rate this item
(0 votes)

Міжнародна асоціація боксу 17 серпня відсторонила кількох суддів від обслуговування поєдинків на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Керівний орган аматорського боксу у світі вказав, що усунуті судді не відповідають стандартам компетентності. Імена відсторонених фахівців в асоціації не назвали, також не йдеться про перегляд результатів боксерських поєдинків на Олімпіаді.
Міжнародна асоціація боксу вказала, що її суддівський комітет розглянув усі 239 поєдинків перших 11 днів олімпійського турніру. Комітет дійшов висновку, що «незначна кількість рішень була не на очікуваному рівні».
Значний резонанс серед фахівців та вболівальників на Олімпіаді викликало рішення суддів у фіналі змагань у важкій вазі між росіянином Євгеном Тищенком і казахстанцем Василем Левітом. Вердикт щодо перемоги росіянина публіка зустріла гучним свистом, оскільки суддівське рішення докорінно відрізнялося від побаченого на рингу.
Крім того, ірландський боксер, чемпіон світу 2015 року у ваговій категорії до 56 кілограмів Майкл Конлан оскаржив свою поразку в чвертьфіналі олімпійського турніру в протистоянні з росіянином Володимиром Нікітіним. Конлан звинуватив у корупції суддів та Росію.

«Гей, Володю! Скільки вони здерли з тебе, братику?» — написав він у мережі мікроблогів Twitter, неформально звертаючись до президента Росії Володимира Путіна.
«Міжнародна асоціація боксу — шахраї. Я більше ніколи не боксуватиму під егідою цих виродків. Знаєте що? У мене попереду відмінна кар’єра серед професіоналів, а від аматорського боксу мене вже нудить», — заявив 24-річний Конлан.
Високопосадовець Міжнародної асоціації боксу Том Вірджетс розповів інформагенції Associated Press, що бій за участю Тищенка може стати каталізатором змін критеріїв оцінки поєдинків. Водночас, як повідомляє Associated Press, судді з обох поєдинків, які викликали гучні суперечки, 17 серпня продовжували брати участь в обслуговуванні боксерських поєдинків на Олімпіаді. 

 

У БРАЗИЛІЇ ЗАТРИМАНИЙ ВИСОКОПОСАДОВЕЦЬ ОЛІМПІЙСЬКОГО РУХУ

У Бразилії 17 серпня був затриманий голова Європейських олімпійських комітетів, президент Національного олімпійського комітету Ірландії Патрік Гікі. За повідомленням поліції, під час затримання він намагався втекти.
Спортивного функціонера підозрюють у передачі квитків на олімпійські змагання спекулянтам, які пізніше перепродували їх за завищеними цінами. Затриманню Гікі в Ріо-де-Жанейро передував арешт із 800 квитками на змагання ще одного, не названого чоловіка, який не мав права на їхній продаж.
«Я можу вам сказати, що ця справа стосується однієї тисячі з шести мільйонів квитків. Це пов’язано з Національним олімпійським комітетом Ірландії, який уже розпочав власне розслідування і, очевидно, ми чекаємо на його результати. Але в першу чергу зачекаймо, щоб побачити, які звинувачення стосуються пана Гікі», — вказав директор із комунікацій Міжнародного олімпійського комітету Марк Адамс.
Раніше цього тижня суд Бразилії видав ордер на арешт чотирьох співробітників компанії THG Sports, яка займається продажем квитків на масові спортивні заходи.
Європейські олімпійські комітети об’єднують у собі національні олімпійські комітети європейських країн. Патрік Гікі очолював організацію з 2006 року. Після затримання він оголосив, що тимчасово залишає всі посади в олімпійському русі.

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».