Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Листопад 2019 15:38

Ця збірна голодна до великих перемог

Rate this item
(0 votes)

Підсумковий Експерт-клуб Parimatch присвятили успіху збірної України у відборі на футбольне Євро-2020.

«У нас молода, впевнена у своїх силах збірна, яка голодна до великих перемог. Її реальний потенціал ми усі побачимо у фінальній частині Євро-2020», — ці слова асистента головного тренера збірної України Олександра Шовковського стали лейтмотивом підсумкового в цьому році засідання Експерт-клубу Parimatch. На ньому проаналізували вдалий відбір на футбольне Євро-2010, а також намагалися зазирнути у найближче майбутнє національної команди.

Експерт-клуб Parimatch — новий формат інформаційного футбольного простору. Провідні тренери, гравці, функціонери і журналісти зустрічаються і обговорюють актуальні події та проблеми вітчизняного футболу.
В 2019 році засідання Експерт-клубу були присвячені відбірковим матчам Євро-2020 збірної України. Зустрічі відбулись у Києві, Львові, Дніпрі. Додамо, що, крім дискусій у клубі, журналісти беруть участь у конкурсах прогнозистів. Переможці, звісно, отримують призи.
«Вітаю нашу збірну з успішним завершенням року. Сезон вийшов насправді феноменальним. Уперше ми пробилися на чемпіонат Європи з першого місця у відбірковій групі і пройшли рік без поразок. Думаю, наш Експерт-клуб теж долучився до цього успіху.
У нас були цікаві дискусії, змістовний обмін думками. Впевнений, що в наступному році ми продовжимо нашу спільну справу», — розповів представник Parimatch Вадим Місюра, відкриваючи засідання в Champion Hall у КВЦ «Парковий».
«Вважатимемо, що наша співпраця з Parimatch вийшла фартовою для збірної», — заявив перший віце-президент УАФ Олег Протасов. На його думку, головна команда країни показала чудовий результат. Але головне, що у збірної є гра і колектив, усі із задоволенням їдуть у розташування команди Андрія Шевченка.
Прес-аташе національної команди та модератор зустрічі Олександр Гливинський провів ретроспективу усіх матчів збірної в цьому році. Ключові моменти відбору прокоментували гравці збірної — гірники Андрій П’ятов і Тарас Степаненко та динамівець Олександр Караваєв.
До розмови долучався і представник тренерського штабу Олександр Шовковський. «Ми обрали вірний напрям розвитку. Не все одразу виходило, однак поступово хлопці почули усе, що ми від них вимагали, і збірна побудувала ту гру, яку ми хотіли. Взаєморозуміння на полі поліпшилось і у команди з’явилося своє обличчя», — розповів один із помічників Шевченка.
Збірна вдало стартувала у кваліфікації Євро-2020, зігравши внічию — 0:0 з чинними чемпіонами Європи — португальцями і обігравши на виїзді Люксембург — 2:1.
«Ми стримали Роналду і на тлі втоми та важкого поля здобули непросту перемогу в Люксембурзі. Ті матчі засвідчили, що у цієї команди є характер. А голи на останніх хвилинах згодом стали нашим новим фірмовим знаком», — прокоментував перші поєдинки Олександр Караваєв.
Визначальними у відборі стали дві червневі перемоги у Львові над Сербією — 5:0 та Люксембургом — 1:0. «Головна складова тих перемог — ми дуже добре підготувалися до матчів. Скажімо, тренерський штаб досконало вивчив гру збірної Сербії, а футболісти зуміли реалізувати план на полі.
Додам ще неймовірну підтримку трибун у Львові і отримаємо усі фактори, які допомогли нам здобути шість очок», — поділився своїми враженнями Олександр Шовковський.
Стосовно ж домашньої перемоги над Португалією — 2:1, то, за словами Шовковського, тренерам удалося заплутати суперника несподіваними рішеннями. Так, наш нападник Яремчук змістився вліво, а Марлос став грати в центрі. При цьому навіть у меншості українці впевнено контролювали м’яч і це в поєдинку проти однієї з найсильніших команд світу.
Україна вже на Євро-2020 і, звісно, численних журналістів цікавили настрій та завдання збірної на цьому престижному турнірі. «Гадаю, нам знадобиться досвід невдалого Євро-2016. Ми проаналізували ті помилки, тому знаємо, як їх уникнути», — заявив Тарас Степаненко, для якого це буде вже другий чемпіонат Європи в кар’єрі.
«У мене відчуття, що на Євро-2020 нас чекає успіх. Принаймні, з групи ми точно вийдемо. В чому сила нинішньої збірної? Насамперед — це наші тренери. Вони створили чудову атмосферу в команді, зуміли об’єднати кваліфікованих футболістів і змусили нас грати у якісний сучасний футбол», — вважає Андрій П’ятов.
«Які завдання на Євро-2020? Зачекайте, дайте нам спочатку сповна насолодитися нашим успіхом», — відповів на очікуване запитання журналістів Олександр Шовковський.
За його словами, спочатку слід детально проаналізувати виступ збірної в цьому році, а потім уже розпочинати підготовку до фінального турніру. Лише в процесі підготовки буде зрозуміло, на що реально претендує ця збірна.

Святослав ВАСИЛИК,
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».