Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Липень 2019 12:30

Сезон реваншу Хацкевича?

Rate this item
(0 votes)

«ДИ­НА­МО» СПО­ДІ­ВАЄ­ТЬ­СЯ НА ПРО­ГРЕС МО­ЛО­ДІ ТА НЕ­ВДА­ЧІ КОН­КУ­РЕН­ТА

В той час, ко­ли «Шах­тар» пов­ні­стю змі­нив тре­нер­ський штаб, «Ди­на­мо» збе­рег­ло Олек­сан­дра Хац­ке­ви­ча на по­са­ді го­лов­но­го тре­не­ра. Во­че­видь, ки­їв­ський клуб і да­лі вдос­ко­на­лю­ва­ти­ме свій контр­ата­ку­ючий стиль, зро­бить мі­ні­мум один гуч­ний транс­фер і ви­во­ди­ти­ме на но­вий рі­вень влас­ну мо­лодь.
Шан­сів ві­ді­бра­ти у «Шах­та­ря» чем­пі­он­ський ти­тул у но­во­му се­зо­ні у ки­ян до­стат­ньо. При­най­мні, за мі­сяць до стар­ту чем­піо­на­ту екс­пер­ти, ЗМІ та вбо­лі­валь­ни­ки по­ча­ли го­во­ри­ти про ре­ванш «Ди­на­мо».

Каш­тру — це шанс «Ди­на­мо»
Найбільш очевидний аргумент на користь команди Хацкевича — це зміни в «Шахтарі». Паулу Фонсека поїхав у «Рому», а на його місце прийшов інший португальський фахівець — Луїш Каштру. Звісно, прийшов зі своїми помічниками.
Каштру каже, що не робитиме різких рухів, але адаптація і велика відповідальність можуть йому серйозно заважати в першому сезоні. Крім цього, до кінця незрозуміла роль Даріо Срни в тренерському штабі. Він як людина амбітна і близький друг президента клубу може вносити деструктив у роботу Каштру.
Скоріше за все, «Шахтар» зазнає влітку і кадрових втрат. Причому команду можуть залишити лідери. Фонсека серйозно лобіює трансфер Ісмаїлі до «Роми». І хай у «Шахтарі» кажуть, що не продадуть його менш ніж за 50 млн євро, перехід найкращого гравця команди цілком можливий за 20–25 млн євро.
Є пропозиції щодо Тайсона, Марлоса і Коваленка. Також ніхто не приховує, що після трансферів Ракицького і Ордеця в центрі захисту «Шахтаря» величезний дефіцит класних виконавців.

У Хац­ке­ви­ча є час і є ви­ко­нав­ці
Чекати проблем у стані конкурента і скористатися ними — це добре. Але необхідно ще й самим посилити гру. Для цього у «Динамо» є всі передумови. Хацкевич отримав час завершити те, що він розпочав.
Команду своєї мрії білоруський тренер будуватиме навколо лідера і капітана Циганкова. Ключовими виконавцями залишатимуться Миколенко, Бурда, Кендзьора — в захисті, Вербич, Шепелєв, Де Пена — середня лінія, Соль і Бесєдін — атака.
Очікуваним посиленням команди називають Мохаммеда Кадірі та Олександра Караваєва. Кадірі має стати основним руйнівником в опорній зоні. А Караваєв вважається універсальним солдатом на правому фланзі. Обидва підходять під стиль «Динамо» — відмінно готові фізично, відмінно грають у відборі і мають непогану швидкість.
Вкотре нагадаємо і про цілу чергу талановитих власних виконавців — Русин, Попов, Цитаїшвілі, Алібеков, Смирний, Микита Кравченко. Кожен із них заслуговує на великий шанс і кожен із них здатен вистрілити в новому сезоні.
Скажімо, чемпіони світу U20 Попов і Цитаїшвілі повинні створити серйозну конкуренцію гравцям основи: Попов нічим не гірший за Кадара, а Цитаїшвілі може витіснити зі складу Шапаренка.
Підписуючи новий контракт, Хацкевич обіцяв дві речі — зробити ставку на власну молодь і повернути чемпіонський титул у Київ. Здавалось би, завдання взаємовиключні. Але у випадку з Хацкевичем усе може спрацювати, коли амбіції і прогрес молоді та зрозуміла модель гри дадуть результат.

Свя­то­слав ВА­СИ­ЛИК, 
Укр­ін­форм

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».