Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Серпень 2014 03:00

«Дніпро» не здолав «Копенгагена»

Rate this item
(0 votes)

Дніп­ро­пет­ров­ський «Дніп­ро» не зміг від­зна­чи­ти­ся у во­ро­тах дан­сько­го «Ко­пен­га­ге­на» в пер­шо­му мат­чі тре­тьо­го ква­лі­фі­ка­цій­но­го ра­ун­ду фут­боль­ної Лі­ги чем­піо­нів. Гля­да­чі на ки­їв­сько­му НСК «Олім­пій­ський» так і не до­че­ка­ли­ся жод­но­го за­би­то­го м’яча — 0:0.

Дніпропетровці не в рідному місті провели свій перший після перерви довжиною у більш як чверть століття поєдинок у головному клубному турнірі континенту (за цей час Кубок європейських чемпіонів став Лігою чемпіонів УЄФА, значно змінивши формат). Так само, щоправда, було і за часів Радянського Союзу — через закритий статус Дніпропетровська з його «Південмашем» та іншими оборонними підприємствами своїх суперників з Європи «Дніпро» приймав у Кривому Розі на стадіоні «Металург». Нині «Дніпру» заважає зіграти вдома терористична загроза...


Хай там як, а все ж столичні і дніпропетровські уболівальники створили на київському «Олімпійському» близьку до домашньої атмосферу — понад 20 тисяч глядачів прийшли підтримати представника України. Та наступного разу «Дніпро» ризикує залишитися і без такої підтримки — через ганебні дії псевдовболівальників, які в перерві вирішили з’ясувати відносини з фанатами «Копенгагена». Через дії кількох десятків осіб початок другого тайму був перенесений — команди спершу вийшли для поновлення гри, але згодом залишили поле на кілька хвилин.
Представники «Копенгагена» вже подали скаргу в УЄФА з приводу цього інциденту. «Декілька наших уболівальників було атаковано українськими фанатами, тому їм довелося бігти зі свого сектора, — відзначається в заяві «Копенгагена», озвученій під час прес-конференції. — Ця ситуація для нас неприємна. Ми подали скаргу в УЄФА. До закінчення офіційного розслідування ми більше нічого не будемо коментувати».
Інцидент у перерві міг бути спровокований фанатами данського клубу, які вивісили на трибунах НСК «Олімпійський» прапор Росії. Про це заявив анонімний уболівальник «Дніпра» у коментарі програмі «Профутбол».
«Як сказали наші хлопці, ще вдень у них був конфлікт із гостями з приводу ситуації в країні. А данці вивісили прапор Росії... Тому й сталася колотнеча. Все було через політику. Хочу вибачитися перед усіма шанувальниками футболу, перед киянами. Це була якась провокація. Це не прикрашає наших фанатів, але не все так однозначно, розбиратимемося», — відзначив цей представник фанатського руху.
Що ж до самої гри, то підопічні Мирона Маркевича розпочали зустріч досить швидко, проте данці з першим натиском впоралися, відвівши гру подалі від своїх воріт. Оборона «Копенгагена» взагалі відверто грала на нульову нічию — щільно, жорстко, не даючи розвернутися нападникам. Водночас, попереду гості за весь матч нічого особливого не створили. Бойко відверто нудьгував. Тож наставник данського клубу Столе Сольбаккен не жартував, коли казав, що команда гратиме на нічию.
Виграти другий поверх у данців дуже важко, і «Дніпру» в Києві це також не вдалося. Враховуючи щільність у захисті, чи не єдиним шансом для номінальних господарів залишалися дальні удари, але їм бракувало точності. За 90 хвилин тільки Коноплянці вдалося влучити у площину воріт Андерсена. І в першому, і в другому таймі ці дуелі виграв воротар.
Коноплянка «познайомився» із досить специфічним суддівством. Англієць Андре Маррінер у більшості випадків не реагував на падіння Євгена, навіть тоді, коли проти нього і справді порушували правила. Після кількох таких непорозумінь гравець Дніпра вирішив, що краще триматиметься на ногах до останнього, аніж апелюватиме до судді.
Найреальніший момент був у дніпропетровців наприкінці першого тайму. Федецький скинув навісну передачу точно на ногу Селезньову, однак у того удар не вийшов, але м’яч прилетів до Коноплянки, який з кількох метрів з розвороту пробив повз стійку. Здавалося, що на початку другої половини дніпряни продовжать у такому ж темпі. Але перерва у зустрічі через дії фанатів затягнулася, і після неї команди діяли ще обережніше.
А в компенсований час Дніпро ще міг і пропустити. Корнеліус виграв верхову боротьбу під час подачі з флангу, та Бойко стояв саме там, куди і летів м’яч.
Нульова нічия в Києві вирівняла шанси суперників. Найкращого визначить протистояння, яке за тиждень відбудеться в столиці Данії.
Тим часом, у другому за престижністю євротурнірі луганська «Зоря», як і чекали її прихильники, без проблем здолала опір албанського клубу «Лачі». Після виїзної перемоги з рахунком 3:0 київська зустріч цих команд перетворилася на формальність. На стадіоні «Оболонь» номінальні господарі не форсували розвиток подій. Перший тайм минув без забитих м’ячів, а по перерві луганчани відзначилися після чергового кутового — на 74-й хвилині Ігнатьєвич відзначився ударом головою. «Зоря» після цього розслабилася, і на контратаці албанці відновили рівновагу, та вже за пару хвилин Будківський після класної передачі з флангу від Караваєва пробивав уже в порожній кут, встановивши остаточний рахунок — 2:1.
31 липня два українські клуби стартували в третьому раунді кваліфікації Ліги Європи. «Чорноморець» у Хорватії змагався зі «Сплітом», а «Зоря» знову в Києві приймала норвезький «Мельде».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».