Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Листопад 2018 15:46

Скільки команд має грати в УПЛ?

Rate this item
(0 votes)

Кіль­кість ко­манд — учас­ниць ук­ра­їн­ської Прем’­єр-лі­ги мо­жуть збіль­ши­ти з 12 до 16.
Про це йшлося на прес-конференції після засідання представників клубів УПЛ, повідомляє XSPORT.
Оновлений формат чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги може бути втілений у життя починаючи із сезону-2019/20. Керівники ліги повинні прийняти остаточне рішення щодо розширення турніру до зимового міжсезоння.
Зазначимо, що формат із 16 командами не новий для української Прем’єр-ліги.

Востаннє така кількість клубів була в сезоні-2013/14. Тоді чемпіоном України став донецький футбольний клуб «Шахтар».
* * *
Заступник генерального директора київського футбольного клубу «Динамо» Сергій Мохник оцінив пропозицію київського «Арсенала» розширити УПЛ до 16 команд.
В ефірі програми «ПроФутбол» він, зокрема, зазначив, що «Динамо» однозначно підтримує пропозицію «Арсенала» і буде просто злочином залишати в УПЛ тільки 12 команд.
«Металіст-1925» — 45 тисяч стадіон, інфраструктура, база. «Дніпро-1» має європейського стандарту стадіон. «Волинь» має хороший стадіон, своїх уболівальників. «Оболонь-Бровар» — не думаю, що деякі команди сьогодні, які перебувають навіть у першій шістці УПЛ, можуть таким похвалитися.
«Динамо» однозначно за те, щоб наступного сезону було 16 команд. Якщо ми гратимемо в якісь ігри і залишимо 12 клубів, це буде просто злочином перед українським футболом», — цитує Мохника tribuna.com.
* * *
Головний тренер футбольного клубу «Олександрія» Володимир Шаран також підтримує пропозицію розширити УПЛ до 16 клубів.
Володимир Шаран, зокрема, зазначив, що не бачить перешкод, щоб у наступному чемпіонаті на старт вийшли 16 команд.
«Минулий чемпіонат показав, що передумов до того, щоб якийсь із клубів знявся зі змагань, не було. І зараз ситуація, як мені здається, стабільна. У першій лізі на вихід в еліту претендують «Дніпро-1», «Волинь», «Металіст-1925», у яких з інфраструктурою все нормально. До цієї компанії, можливо, можна віднести «Колос» та «Інгулець».
Тому не бачу перешкод, щоб у наступному чемпіонаті на старт вийшли 16 команд. «Олександрія» за таку кількість клубів у Прем’єр-лізі.
І було б непогано повернутися до класичного формату змагань. Соромно, що в такій великій країні головна футбольна ліга представлена лише 12 командами», — цитує Шарана zbirna.com.
* * *
Натомість головний тренер луганського футбольного клубу «Зоря» Юрій Вернидуб вважає передчасною пропозицію збільшити формат УПЛ до 16 команд.
Юрій Вернидуб, зокрема, зазначив, що нинішній формат турніру є оптимальним.
«Збільшувати кількість учасників Прем’єр-ліги поки безглуздо. Звичайно, можна говорити про 16 команд в еліті, але, припустимо, до вищого дивізіону вийдуть «Дніпро-1», «Волинь», «Металіст-1925» та «Оболонь-Бровар».
Це я назвав команди, які за своєю інфраструктурою підходять для еліти. Хто потім замінить двох невдах? Зараз, вважаю, в Прем’єр-лізі оптимальна кількість учасників з цікавим форматом змагань», — цитує Вернидуба XSPORT.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».