Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Червень 2018 10:31

Третя поспіль перемога «Реала»

Rate this item
(0 votes)

Мадридський клуб укотре довів свою силу, скориставшись проблемами суперника.
Київський фінал Ліги чемпіонів увійде в історію. Саме на НСК «Олімпійський» мадридський «Реал» утретє поспіль переміг у ЛЧ. У новітній історії турніру такого ще не було.
Мало того, «Реал» виграв 9-й єврокубковий фінал поспіль. Унікальне досягнення. Укрінформ спробував розібратися, чому «Реал» переміг і цього разу та чого не вистачило для успіху «Ліверпулю».

Плече Салаха і тремтячі руки Каріуса
Команда Юргена Клоппа дуже сильно розпочала фінал. Тріо атакуючих гравців Салах — Фірміно — Мане влаштувала «Реалу» такий тотальний пресинг, що мадридці інколи не могли перейти на чужу половину поля.
Хто знає, як би події розгортались у подальшому, якби свої моменти використали Мане (кращий у «Ліверпуля» в цьому матчі) і Александер-Арнольд.
Загалом за перші півгодини «червоні» завдали 9 ударів по воротах Наваса, але травма Салаха все зламала. Лаллана, який мало грав у цьому сезоні, не зміг його рівноцінно замінити. Після цього володіння м’ячем «Реала» миттєво зросло до 82% і «Ліверпуль» був приреченим на поразку.
Зауважимо, що перша помилка Каріуса і гол Бензема не знищили «Ліверпуль» психологічно — «червоні» навіть швидко відігрались. Але розкішний гол Бейла нокаутував команду Клоппа.
На додачу Каріус так і не повернув собі рівноваги, його руки і далі тремтіли. Як наслідок — німецький воротар припустився ще однієї жахливої помилки після дальнього удару Бейла. За рахунку 1:3 «Ліверпуль» капітулював.
Феноменальний
Бейл і злий геній Серхіо Рамос
Гравці і тренерський штаб «Реала» зуміли швидко перебудуватися після невдалого початку матчу. Зіграла на їх користь і травма Салаха. «Реал» домінував у другому таймі за рахунок переваги на флангах, а вихід Бейла став вирішальним рішенням Зінедіна Зідана, яке і оформило перемогу. Додамо, що Бейл не тільки забив два м’ячі, але й узагалі виявився найкращим гравцем матчу за сумою показників.
Нарешті, озвучимо і фактор Серхіо Рамоса. 26-а хвилина — епізод із Салахом. Капітан «Реала» дуже професійно завалився на єгиптянина. Чи зробив він це навмисно? Так. Але травмувати суперника він не хотів. Просто так вийшло.
49-а хвилина — капітан «Реала» врізається в Каріуса. Арбітр знову ніяк не відреагував на це, бо момент був ніби й ігровий. Через дві хвилини Каріус, який ще не зовсім відійшов від нокдауну, здійснив першу результативну помилку.
При цьому Серхіо Рамос блискуче впорався і з безпосередньо футбольними обов’язками: він 23 рази відібрав м’яч у суперника і виграв 8 єдиноборств з 11.
Гра Серхіо Рамоса у фіналі стала уособленням футболу «Реала» в цілому, коли заради перемоги застосовують усі можливі засоби. Повірте, трофеї того варті.
* * *
До команди Зінедіна Зідана жодному клубу в історії сучасної Ліги чемпіонів не вдавалося захистити перемогу в турнірі. «Реал» узяв ЛЧ утретє поспіль.
В історії Ліги чемпіонів/Кубка європейських чемпіонів до «Реала» 2016–2018 востаннє три перемоги поспіль з 1974-го по 1976 рік оформляла «Баварія».
Також головний тренер «Реала» Зінедін Зідан виграв третю Лігу чемпіонів у тренерській кар’єрі (2016, 2017, 2018). Ніхто до нього не вигравав головний клубний турнір Європи три роки поспіль.
У рейтингу найбільш титулованих тренерів в історії Ліги чемпіонів Зідан наздогнав двох лідерів — італійця Карло Анчелотті (він двічі вигравав ЛЧ із «Міланом» і один раз — з «Реалом») і англійця Боба Пейслі (всі три перемоги — з «Ліверпулем»).
* * *
Головний тренер «Ліверпуля» визнав, що помилки воротаря Каріуса були вирішальними.
«Нам не пощастило, коли травмувався Салах. Хлопців це шокувало. І «Реал» намагався це використовувати. Хлопці старалися перебудуватися, після перерви у нас були непогані відрізки в грі, у нас були шанси. Але потім були ці голи, дивні голи.
Травма Салаха була жахливою для нас. Але це спорт: тут трапляються найрізноманітніші речі. І не можна сказати, що було б, якби Салах залишився на полі.
На початку поєдинку ми гідно змагалися з «Реалом»: комбінували, виконували хороші передачі, атакували. Але через десять років ніхто не згадає, як ми програли. Всі будуть знати тільки лише про факт нашої поразки.
Чи говорив я з Каріусом? Тільки обмінявся з ним кількома словами. А так немає зараз про що говорити докладно. Та й що тут говорити: помилки були очевидними, і сам Лоріс це розуміє.
Але в цей момент не варто приділяти цьому увагу — сьогодні просто був не його вечір. Проте ми підтримали його, ми залишаємося з ним. І, я сподіваюся, з часом це забудуть», — розповів Клопп.
* * *
Президент УЄФА Александр Чеферін відзначив високий рівень організації фінальних матчів Ліги чемпіонів у Києві.
Про це він сказав під час зустрічі з мером столиці Віталієм Кличком, повідомляє прес-служба КМДА.
«Хотів би подякувати Києву і меру Віталію Кличку за відмінну організацію фінальних матчів Ліги чемпіонів. Не треба забувати, що це — найбільша спортивна подія світового рівня, яку нелегко організувати.
І вчора, і в попередні дні не було жодної помилки. Спасибі за все. Дякую за гостинність. Я переконаний, принаймні половина вболівальників повернеться до Києва знову», — зазначив Чеферін.
За його словами, якщо місто змогло прийняти таку велику подію, як фінал Ліги чемпіонів, воно зможе організувати будь-яку подію.
«Фінал Ліги чемпіонів — це найбільша подія, тому ви точно зможете», — сказав президент УЄФА.
Водночас мер столиці подякував правоохоронцям за злагоджену і професійну роботу.
«Я дякую керівництву МВС, Національній поліції, СБУ за їхню роботу під час такої великої події. Дякую кожному правоохоронцю, який забезпечував порядок у місті. Це було надзвичайно важливо», — сказав він.
* * *
Під час проведення фінальних матчів УЄФА Україну відвідали майже 25 тисяч гостей та уболівальників з інших країн. Сам фінал Ліги чемпіонів УЄФА між командами «Реал» та «Ліверпуль» на стадіоні НСК «Олімпійський» дивилися 53,5 тисячі вболівальників.
Про це повідомляє прес-служба Нацполіції з посиланням на голову Нацполіції України Сергія Князєва.
«Глава Нацполіції України зазначив, що під час проведення фінальних матчів УЄФА Україну відвідали майже 25 тисяч гостей та уболівальників. Іноземні гості почали прибувати 21 травня, і відтоді поліція перейшла на посилений варіант несення служби.
Сам фінал Ліги чемпіонів УЄФА між командами «Реал» та «Ліверпуль» на стадіоні НСК «Олімпійський» відвідали 53,5 тисячі уболівальників. Публічну безпеку забезпечували майже десять тисяч правоохоронців», — ідеться в повідомленні.
Князєв також зазначив, що для забезпечення публічної безпеки і порядку напередодні матчів Ліги чемпіонів усі підрозділи МВС України провели низку спільних практичних тренувань. Злагодженість дій відпрацьовувалась в аеропорту, ситуаційних центрах та навчальних полігонах.
Також були розроблені спеціальні буклети з необхідною довідковою інформацією для гостей столиці. Вся оперативна інформація з усіх локацій надходила до міжвідомчого Ситуаційного центру.
До його роботи були залучені представники Національної гвардії України, Адміністрації Державної прикордонної Служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби.

Святослав ВАСИЛИК,
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».