Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Листопад 2016 17:48

Донецький футбольний клуб збільшує перевагу

Rate this item
(0 votes)

Про­ти­сто­ян­ня «Олек­сан­дрії» та до­нець­ко­го «Шах­та­ря» вва­жа­ло­ся цен­траль­ним мат­чем 14-го ту­ру. І хо­ча по­єди­нок прой­шов за знач­ної пе­ре­ва­ги гос­тей, про­те лег­кої про­гу­лян­ки у до­неч­чан не ви­йшло. 
Для під­опіч­них Па­улу Фон­се­ки це був шос­тий матч за 18 днів. Пе­ред грою пор­ту­галь­ський тре­нер не міг роз­ра­хо­ву­ва­ти на трав­мо­ва­них Ра­киць­ко­го і Тай­со­на. «Олек­сан­дрії», у свою чер­гу, не мог­ли до­по­мог­ти Гіт­чен­ко та Ба­на­да.

Матч розпочався в середньому темпі. «Шахтар» більше контролював м’яч і через комбінації намагався вивести когось із своїх гравців на ударну позицію. Так, перший свій момент не використав Ісмаїлі. Після затяжної атаки Бернард вивів на ворота Ісмаїлі, але той не зміг переграти Леванідова.

Свою перевагу гірники втілили у гол на дванадцятій хвилині. Фред віддав на Бернарда, той зробив простріл в район одинадцятиметрової позначки, де Дентіньо без проблем розібрався з Леванідовим — 0:1.
Так «Шахтар» продовжив свою гольову серію з 34х матчів поспіль. Після цього донеччани перейшли на тренувальний режим, в якому дуже часто був задіяний і голкіпер П’ятов. Щоправда свій момент у першому таймі мали і підопічні Володимира Шарана.
Пономар, після прострілу з флангу, опинився без опіки у штрафному майданчику, але його удар прийняв на себе Срна. А ось Дентіньо в аналогічній ситуації поклав м’яч у сітку. На 39й хвилині донеччани подвоїли рахунок. Другий гол забив Ферейра після прострілу з флангу від Ісмаїлі. Це вже 9й гол для нападника гірників.
Другий тайм розпочався з несподіваного голу «Олександрії». Срна помилився при виконанні передачі, Яремчук перехопив м’яч, вийшов сам на сам з голкіпером та пробив під поперечину — 1:2. І господарі великими силами спробували зрівняти рахунок. Але їм десь не вистачало останнього пасу, а десь і завершального удару. Донеччани, витримавши натиск «Олександрії», знову перехопили ініціативу. Після подачі кутового міг забивати Ордець, але за господарів зіграла стійка воріт. У підсумку важка, але справедлива перемога «Шахтаря».
Па­улу Фон­се­ка, го­лов­ний тре­нер «Шах­та­ря»:
— Це був склад­ний по­єди­нок про­ти не­по­ступ­ли­во­го су­пер­ни­ка. Ми зна­ли, що «Олек­сан­дрія» не про­гра­ва­ла вже шість мат­чів по­спіль. У пер­шій по­ло­ви­ні ми до­мі­ну­ва­ли, ді­яли доб­ре, ство­ри­ли ба­га­то мо­мен­тів і мог­ли за­би­ва­ти ще біль­ше. Пі­шли в роз­дя­галь­ню з пе­ре­ва­гою у два м’ячі.
На по­чат­ку дру­го­го тай­му піс­ля за­би­то­го м’яча гос­по­да­рі по­ві­ри­ли в те, що мо­жуть ще ство­ри­ти мо­мен­ти бі­ля на­ших во­ріт. Гра бу­ла схо­жа на вій­ну. Але я ра­дий, що хлоп­ці змог­ли зі­бра­ти­ся. Мо­жу ска­за­ти, що сьо­го­д­ні­шня пе­ре­мо­га за­слу­же­на.
Во­ло­ди­мир Ша­ран, го­лов­ний тре­нер «Олек­сан­дрії»:
— Пер­ший тайм ми пов­ні­стю про­ва­ли­ли. Грав­ці не ви­ко­ну­ва­ли тих ви­мог, які про­зву­ча­ли на ус­та­нов­ці. На жаль, ми не­пра­виль­но ді­яли в обо­ро­ні. З та­ки­ми швид­ки­ми ви­ко­нав­ця­ми, які є у «Шах­та­ря», ду­же важ­ко де­мон­стру­ва­ти від­кри­тий фут­бол. Тим біль­ше, що ми про­пус­ти­ли на пер­ших хви­ли­нах.
У дру­го­му тай­мі по­ба­чи­ли на­шу коман­ду зов­сім ін­шою. Во­на праг­ну­ла би­ти­ся на по­лі до кін­ця і від­да­ва­ти всі си­ли, щоб зрів­ня­ти ра­ху­нок. Без­умов­но, і наш гол на по­чат­ку дру­гої по­ло­ви­ни до­дав коман­ді впев­не­но­сті. То­му матч мож­на роз­ді­ли­ти на два тай­ми: пер­ший — про­валь­ний, дру­гий — за­нес­ти «Олек­сан­дрії» до ак­ти­ву.
Колишня вивіска матчу «Дніпро» — «Динамо» нині не актуальна. Ще рік тому цей поєдинок міг зібрати повний стадіон у Дніпрі чи Києві. Нині ж у дніпрян та киян зовсім інші цілі. Дніпряни виживають, з них знімають очки за борги їхнього власника Ігоря Коломойського, але вони не здаються. Так було і в грі з «Динамо». Молода команда Дмитра Михайленка грає, як може.
У нинішньому «Дніпрі» багато молоді і ветеран Руслан Ротань. Команда добре біжить в атаку, але організації та зіграності, як і майстерності, цим футболістам не вистачає. У грі з «Динамо» у господарів було багато бажання, а гості мріяли перемогти, не докладаючи надмірних зусиль. Динамівці створювали непогані моменти, а перший гол стався на 24й хвилині.
Після стандарту від Циганкова ударом головою пробив Бесєдін, і воротар «Дніпра» Лунін навіть не поворухнувся — 0:1. «Дніпро» відігрався досить швидко і не без допомоги фортуни. Арбітр Катерина Монзуль через три хвилини побачила, що Сидорчук у штрафному «Динамо» наступив на ногу Політило і вказала на одинадцятиметрову позначку. Добре, що Монзуль — жінка, а так би їй довелося сутужно в оточенні столичних футболістів.
Гравцям було чого обурюватися, оскільки Сидорчук правил не порушував. З одинадцятиметрової позначки пробив досвідчений Ротань, і рахунок став нічийний — 1:1. Після цього гра заспокоїлася і пожвавилася лише наприкінці тайму. На початку другого тайму вболівальники організували димову завісу, і Монзуль довелося зупиняти поєдинок.
На 60й хвилині Сергій Ребров замість Гонсалеса та Буяльського випустив на поле Ярмоленка та Гармаша, і через кілька хвилин динамівці забили переможний гол. На 69й хвилині у Сидорчука вийшов відмінний удар із 23х метрів, і м’яч залетів у верхній кут воріт — 1:2. У подальшому підопічні Дмитра Михайленка не спромоглися створити бодай один небезпечний момент біля воріт Рудька.
«Динамо» ж довело гру до перемоги і знову повернулося на другу сходинку турнірної таблиці. Головний конкурент киян у боротьбі за другу сходинку — луганська «Зоря» в Одесі не змогла перемогти місцевий «Чорноморець», зігравши внічию — 0:0. А лідерство продовжує утримувати «Шахтар», який випереджає «Динамо» і «Зорю» на вісім очок.
Футболісти львівських «Карпат» нарешті перервали свою безвиграшну серію, яка налічувала аж 12 матчів. Цікаво, що влучний удар нападника Густаво БланкоЛещука у ворота полтавської «Ворскли» породив нові чутки про те, що форвард з аргентинським паспортом отримає громадянство України та може допомогти нашій збірній. На цей момент на рахунку гравця п’ять забитих м’ячів — усі голи Густаво забив із гри.
Одразу для кількох футболістів команд Прем’єрліги 14й тур став пам’ятним. Так, поєдинок проти «Дніпра» став 250м у кар’єрі захисника київського «Динамо» та збірної України Євгена Хачеріді (у чемпіонаті України зіграв 129 матчів, у Кубку України — 20 ігор, у Суперкубку України — два матчі, у єврокубках — 54 поєдинки, за збірну України — 45 поєдинків).
Окрім того, 150й матч у чемпіонатах України провели ще два захисники. Це Дмитро Гришко («Олімпік») і Сергій Сімінін («Ворскла»).
Ре­зуль­та­ти мат­чів 14-го ту­ру:
«Во­линь» (Луцьк) — «Сталь» (Кам’­ян­ське) — 0:1
Гол: 0:1 — Комваліус (22, пен.)
«Зір­ка» (Кро­пив­ниць­кий) — «Олім­пік» (До­нецьк) — 1:2
Го­ли: 1:0 — Фаворов (45), 1:1 — Петров (77), 1:2 — Поступаленко (81)
«Кар­па­ти» (Львів) — «Вор­скла» (Пол­та­ва) — 1:0
Гол: 1:0 — Бланко Лещук (23)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Зо­ря» (Лу­ганськ) — 0:0
«Дніп­ро» — «Ди­на­мо» (Ки­їв) — 1:2
Го­ли: 0:1 — Бєсєдін (21), 1:1 — Ротань (24, пен.), 1:2 — Сидорчук (69)
ФК «Олек­сан­дрія» — «Шах­тар» (До­нецьк) — 1:2
Го­ли: 0:1 — Дентіньо (12), 0:2 — Феррейра (40), 1:2 — Яремчук (46)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».