Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Лютий 2016 17:38

Реінкарнація «Ювентуса»

Rate this item
(0 votes)

Два мат­чі, зі­гра­них цьо­го тиж­ня у Лі­зі чем­піо­нів, при­вер­та­ли під­ви­ще­ну ува­гу вбо­лі­валь­ни­ків. В них зу­стрі­ча­ли­ся гран­ди єв­ро­пей­сько­го фут­бо­лу — «Ювен­тус» — «Ба­ва­рія» та «Ар­се­нал» — «Бар­се­ло­на».

У поєдинку з «Баварією» головний тренер «Ювентуса» Массіміліано Аллегрі вирішив зіграти другим номером. Перевага мюнхенців була абсолютною і трансформувалася у 75% володіння м’ячем після першого тайму.
Моментів біля воріт Буффона у перші 45 хвилин було чимало, а забила німецька машина лише одного разу. Наприкінці першого тайму відмінною передачею Кости скористався Мюллер, який пробив точнісінько в кут воріт Буффона.

На початку другого тайму «Ювентус» заграв активніше в атаці, але на 55-й хвилині баварці забили другий м’яч. Відзначився Роббен. Здавалося, що на цьому питання про переможця матчу зняте, але команда Аллегрі проявила характер. Коли вже в господарів не вірили і власні уболівальники, вистрілив молодий Дібала, який забив свій перший гол у Лізі чемпіонів.
Після помилки Кімміха Дібала вийшов сам на сам із Нойєром і легко переграв воротаря «Баварії» — 1:2. «Ювентус» ожив і пішов уперед. На 76-й хвилині ще одна контратака господарів і рахунок став нічийним — 2:2.
Після передачі Морати на випередження зіграв Стураро і пробив під поперечину воріт Нойєра. У завершальні хвилини більше шансів забити мала «Баварія», але цифри на табло не змінилися. Бойова нічия — 2:2.
Про фаворита у повторному матчі, мабуть, не варто говорити: «Баварія» була цим фаворитом до першої зустрічі. Їм вона і залишилася, однак шанс у команди з Турина є.
Іспанська «Барселона» в Лондоні зуміла перемогти місцевий «Арсенал». Господарі розпочали поєдинок в атаках, постійно пресингуючи суперника і не даючи йому можливості працювати з м’ячем. «Барселона» ж більше працювала на оборону.
Саме тому перша половина зустрічі видалася якоюсь млявою, і лише наприкінці команди почали створювати моменти. На старті другого тайму ковдру на себе потягнула «Барселона» і почала грати у швидкий комбінаційний футбол. Майже відразу рахунок міг відкривати Неймар, проте вийшовши сам на сам, бразилець не зміг переграти Чеха.
Десь ближче до середини другого тайму активно заграв і «Арсенал». Гра пішла на зустрічних курсах, але Фортуна цього вечора усміхнулася каталонцям. «Барселона» провела свою класичну атаку Суарес — Неймар — Мессі, і останньому вже нічого не лишалося, як переграти з близької відстані безпорадного в цьому епізоді Чеха.
Цей пропущений м’яч став фатальним для «Арсенала», який після цього зламався психологічно. У свою чергу, каталонці продовжували атакувати. Момент за моментом псували Неймар і Суарес. Проте все гаразд з цим було у Мессі, який на 83-й хвилині сам заробив пенальті і сам його реалізував. У підсумку «Барселона» здобула гостьову перемогу з комфортним рахунком, який матч-відповідь перетворює на формальність.
У ще одному поєдинку цього тижня нідерландський ПСВ та мадридський «Атлетико» не виявили переможця. Нульова нічия, і все вирішиться в повторному поєдинку, який відбудеться в Іспанії.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».