Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Лютий 2015 14:53

Задача з чотирма невідомими

Rate this item
(0 votes)

На цьому тижні відбулося ще чотири матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. І лише одній команді — «Монако» вдалося перемогти з різницею у два м’ячі. Тож інтрига, принаймні у трьох протистояннях, уболівальникам забезпечена.
Каталонська «Барселона» здобула виїзну перемогу над «Манчестер Сіті». Команда Луїса Енріке була дуже близькою до того, щоб вирішити питання свого виходу до наступного кола ще в першій грі. Однак фортуна була на боці «Сіті», в якого залишаються шанси на продовження боротьби.
Команда Мануеля Пеллегріні провела два абсолютно різних тайми. У першому господарі повністю програли супернику центр поля, за що були покарані. Вже на 16-й хвилині уругваєць Луїс Суарес, розібравшись у штрафному з Демікелісом, відкрив рахунок. А на 30-й він замкнув простріл Хорді Альби. При цьому у каталонців було ще мінімум дві стовідсоткові нагоди на взяття воріт, однак Неймар не зміг реалізувати вихід сам на сам, а після удару Даніеля Алвеса м’яч влучив у поперечину.


На перерву команди пішли за тотальної переваги «Барселони». Проте правильні слова Пеллегріні у перерві дали свої результати. Команда почала гостро діяти в атаці, і у Тера Штегена раз по раз почали виникати проблеми. На 69-й хвилині інтрига повернулася в гру після м’яча Агуеро, і городяни заграли ще потужніше. Утім, зрівняти рахунок їм не судилося. Вилучення Гаеля Кліші на 74-й хвилині залишило англійську команду догравати зустріч у меншості, і тут перед «блакитними» вже стояло лише одне завдання — не пропустити більше.
«Барселона» спробувала збільшити свою перевагу. Команда Енріке пішла великими силами в атаку, але «Сіті» почав дуже щільно грати в обороні. На останніх хвилинах уже доданого арбітром часу Ліонель Мессі заробив пенальті, проте переграти Джо Харта у нього не вийшло. Як підсумок — рахунок 1:2, який залишає цікавість до повторного матчу, який відбудеться на «Камп Ноу».
Туринський «Ювентус» та дортмундська «Боруссія» перебувають на різних полюсах у своїх національних чемпіонатах. Стара синьйора є лідером серії А, а підопічні Юргена Клоппа думають, якби не вилетіти з бундесліги. Втім, на результат першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів це не особливо вплинуло. Німці довели, що їх не варто списувати з рахунків. Усі м’ячі в цьому матчі було забито в першому таймі. Вже на 13-й хвилині після передачі Мората Тевес забив у порожні ворота з-під Хумельса, який проґавив аргентинця. До того ж у цьому епізоді помилився голкіпер Вайденфеллер, котрий вибив м’яч прямо на форварда «Ювентуса».
Довго тріумфувати італійцям не довелося. На 20-й хвилині Кьєліні втратив м’яч поблизу власного штрафного майданчика. Ройс перехопив його і легко обіграв Буффона — 1:1. Після цього гра на деякий час заспокоїлася, але наприкінці тайму знову забив «Ювентус». Цього разу у воротах Вайденфеллера розписався Мората, який залишив позаду гравців захисту німецької команди. У другому таймі «Боруссія» грала обережно і дала зрозуміти, що в першому матчі німців мінімальна поразка цілком влаштує.
Лондонський «Арсенал» домашньою поразкою 1:3 від «Монако» значно ускладнив своє завдання на вихід до чвертьфіналу. Слабка реалізація зіграла злий жарт із командою Арсена Венгера, яка по грі заслуговувала бодай на нічию, однак тепер буде змушена на виїзді грати лише на перемогу.
Каноніри на правах господаря активно розпочали поєдинок, проте в першій половині особливо гострих моментів створити так і не змогли. При цьому англійці загравалися в атаці, за що і отримали м’яч у свої ворота. На 39-й хвилині Кондогбіа потужним ударом відкрив рахунок. На другий тайм «Арсенал» вийшов ще більше зарядженим і великими силами пішов уперед, забувши про оборону. Але господарі пропустили контратаку, яку холоднокровно завершив Бербатов.
Здавалося, що «Монако» відійде в оборону і гратиме на утримання рахунку, проте цього не сталося. «Арсеналу» відступати не було куди, тому каноніри продовжували атакувати і цього разу отримали винагороду. Окслейд-Чемберлен на останній хвилині ігрового часу відіграв один м’яч. Хоча якби господарі забили все, що створили, вони могли б вести в рахунку як мінімум із різницею у два м’ячі.
Однак недовго на табло лондонського стадіону трималася мінімальна перевага «Монако». На 94-й хвилині Феррейра-Карраско встановив остаточний рахунок. У підсумку домашня гра для монегасків формальністю не буде, але шанси на вихід до наступного раунду у них дуже гарні.
Німецький «Байєр» виконав завдання-мінімум у матчі з мадридським «Атлетико». Леверкузенці здобули мінімальну перемогу завдяки єдиному м’ячу Хакана Чалханоглу. «Байєр» із перших хвилин заволодів ініціативою. Однак створити щось суттєве в атаці не вдавалося. Можна пригадати лише удар Спахіча, після якого м’яч із лінії воріт вибив Манджукіч.
Той же Спахіч на 26-й хвилині створив небезпечний момент, але м’яч після його удару влучив у хрестовину. У мадридців у першому таймі травмувалися Сікейра та Сауль Ньїгес, тож Сімеоне довелося робити вимушені заміни. Саме після них «Атлетико» пішов уперед і в компенсований час ледь не забив. Тьягу пробив метрів із восьми у дальній кут — Лено згрупувався та дотягнувся до м’яча. Тьягу міг стати героєм, а у другому таймі ледь не став антигероєм. Він був вилучений на 77-й хвилині за другу жовту картку.
Щоправда, «Байєр», який завдяки м’ячу Чалханоглу вів на той момент 1:0, не став бігти вперед великими силами, щоб збільшити перевагу. Леверкузенці вирішили не гнатися за журавлем у небі. Не допоміг «Атлетико» і вихід Торреса, який запам’ятався лише одним ударом, з яким упорався Лено.
Між голом і вилученням було ще два цікавих епізоди. Спочатку Дрміч здійснив рейд через півполя, але переграти Мойю не зміг, а потім арбітр Павел Краловец не зарахував гол Торреса. Він зафіксував, що м’яч під час подачі з кутового вийшов за межі поля, хоча чіткого повтору, щоб упевнитися у цьому, глядачі так і не дочекалися.
Результати всіх зіграних матчів:
«Манчестер Сіті» (Англія) — «Барселона» (Іспанія) — 1:2
Голи: 0:1 — Суарес (16), 0:2 — Суарес (30), 1:2 — Агуеро (69)
«Ювентус» (Італія) — «Боруссія» (Дортмунд) — 2:1
Голи: 1:0 — Тевес (13), 1:1 — Ройс (18), 2:1 — Мората (43)
«Байєр» (Німеччина) — «Атлетико» (Мадрид, Іспанія) — 1:0
Гол: Хакан Чалханоглу (57)
«Арсенал» (Англія) — «Монако» (Франція) — 1:3
Голи: 0:1 — Кондогбіа (29), 0:2 — Бербатов (54), 1:2 — Окслейд-Чемберлен (90), 1:3 — Феррейра-Карраско (90+4)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та АНТОН ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».