Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Листопад 2019 17:13

Учені створили вакцину, яка може перемогти туберкульоз

Rate this item
(0 votes)

Учені створили вакцину, яка може зробити революцію в лікуванні туберкульозу, проте для остаточного її ліцензування потрібно ще кілька років.
Про це повідомляє BBC.
«Вакцина, що може спричинити справжню революцію в лікуванні туберкульозу, була відкрита дослідниками. Очікується, що вона забезпечить довготривалий захист проти цієї хвороби, яка вбиває щороку у світі 1,5 мільйона людей. Проте після перших успішних дослідів вакцини пройде ще кілька років до її ліцензування», — йдеться в повідомленні.

Це відкриття було анонсоване міжнародною командою науковців на глобальному саміті в індійському місті Хайдерабад, присвяченому здоров’ю легенів та лікуванню легеневих хвороб.
Нова вакцина, варто зауважити, вже була випробувана на 3,5 тисячах дорослих людей із Південної Африки, Кенії та Замбії.
Вчені прогнозують, що в масовий обіг по світу нова вакцина увійде до 2028 року.
Як відомо, така вкрай заразна інфекційна хвороба, як туберкульоз, спричиняється бактерією, і нинішня вакцина від неї — BCG — не дуже ефективна.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».