Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Листопад 2019 17:11

Відкрито новий підхід до лікування високого кров'яного тиску

Rate this item
(0 votes)

Ключ до лікування артеріального тиску може знаходитись у людях, які стійкі до розвитку високого артеріального тиску, навіть коли вони їдять дієти з високим вмістом солі, показує нове дослідження, опубліковане в «Експериментальній фізіології».
1 з 4 дорослих, які страждають від високого кров’яного тиску у Великобританії, і більше 1,1 мільярда осіб по всьому світу — це одна з найбільших невирішених проблем суспільної охорони здоров’я на сьогоднішній день.

Високий кров’яний тиск також є основною причиною інших захворювань, включаючи хронічні захворювання нирок, інсульт і хвороби серця.
У той час як у деяких людей сплески артеріального тиску спостерігаються під час прийому їжі з високим вмістом солі, інші стійкі до цього параметра завдяки ефективному виведенню і не відчувають змін кров’яного тиску. Одним зі способів боротьби з кров’яним тиском стала б імітація процесів, які відбуваються у них в організмі.
Дослідники з Медичної школи Бостонського університету вивчили, як клітини у певній частині мозку (гіпоталамус) контролюють солестійкість, і виявили структурну зміну в клітинах, яка дозволяє їм змінювати свою реакцію на сіль.
Ці результати мають значення для розробки персоналізованої антигіпертензивної терапії, пов’язаної зі зміною клітин, щоб викликати солестійкість в організмі.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».