Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Липень 2019 12:27

Нілвадіпін рятує від іншої небезпечної хвороби

Rate this item
(0 votes)

Не­до­ро­гий пре­па­рат від ви­со­ко­го кро­в’­яно­го тис­ку ніл­ва­ді­пін мо­же спо­віль­ни­ти хво­ро­бу Аль­цгей­ме­ра за ра­ху­нок по­ліп­шен­ня при­то­ку кро­ві до час­ти­ни моз­ку, по­в’яза­ної з пам’­ят­тю. Це за­свід­чи­ло до­слі­джен­ня на­уков­ців із Ні­дер­лан­дів.
Дані ліки належать до класу блокаторів кальцієвих каналів. У групи людей, які приймали його протягом шести місяців, кровообіг у гіпокампі збільшився на 20%.
Правда, ще рано стверджувати, що він може сповільнити прогресування захворювання в цілому, зазначають учені.

У процесі досліджень, проведених Університетським медичним центром Radboud у Неймегені, учасникам вимірювали приплив крові до певних ділянок мозку.
Виявлено, що препарат особливо допомагає сповільнювати зниження пам’яті у людей із хворобою Альцгеймера легкого та помірного ступеня тяжкості.
Тим часом високий кров’яний тиск уже оголошено фактором ризику розвитку деменції. У Великобританії від цього захворювання страждають 850 тисяч осіб, з яких шість пацієнтів з десяти — хвороби Альцгеймера.
Доктор Лаура Фіппс з Alzheimer’s Research UK заявила, що хоча цей факт уже відомий, ученим слід точно дізнатися, чи здатні препарати, що знижують кров’яний тиск, покращувати пам’ять і мислення у людей із хворобою Альцгеймера.
Окрім цього, за її словами, існують переконливі докази можливості контролю над своїм станом. Тобто ми можемо багато чого зробити, щоб зберегти наш мозок здоровим з віком. Рецепт включає у себе відомі правила: контроль кров’яного тиску і холестерину, відмова від куріння, алкоголь — тільки у рекомендованих межах, а також слід дотримуватися збалансованої дієти і зберігати розумову й фізичну активність.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».