Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Грудень 2018 12:15

Бідність та ожиріння тісно пов'язані між собою

Rate this item
(0 votes)

Але цим показникам лише близько 30 років згідно з новим дослідженням, опублікованим у Palgrave Communications, онлайн-журналі з відкритим доступом.
Учені проаналізували дані щодо ожиріння, зібрані Центрами з контролю за захворюваннями і Фондом Роберта Вуда Джонсона у період з 1990-го по 2017 рік на рівні штатів і в 2004-му і 2013 роках на рівні округів. Потім вони порівняли ці показники ожиріння із середнім доходом домогосподарств за переписом населення США.

Дослідження засвідчило, що з 1990 року кореляція між доходом домогосподарства і рівнем ожиріння неухильно росла. Бідні люди в Америці непропорційно страждають від ожиріння. Протягом десятиліття, з 2004-го по 2013 рік, ожиріння збільшилось у середньому приблизно на один відсоток серед 25 найбагатших округів США. В середньому у 25 найбідніших округах США зростання ожиріння за це десятиліття становить понад 10%.
Бентлі та його команда припускають, що кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози, поширений інгредієнт в оброблених харчових продуктах починаючи з 1970-х років, може відігравати важливу роль у цьому збільшенні.
«Зараз ми вивчаємо вплив оброблених цукрів на покоління, яке вступало у доросле життя до 1990 року, коли високі показники ожиріння почали корелювати з низькими доходами домогосподарств», — сказав він.
Оскільки свіжі продукти і корисні продукти харчування є дорогими, «чим бідніше домогосподарство, тим гіршим є вибір продуктів», — додав він.
Для Даміана Рака, наукового співробітника Департаменту антропології UT і співавтора дослідження, поява цієї кореляції між доходами й ожирінням є радикальним відхиленням від того, що було звичайним для більшої частини людської історії.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».