Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Грудень 2018 12:10

Чому вживати їжу краще сидячи на підлозі зі схрещеними ногами?

Rate this item
(0 votes)

Сучасний ритм життя змушує людину забувати про стару добру звичку їсти сидячи. Вільного часу так мало, що багато хто з нас їсть на ходу. Але чи розуміємо ми, наскільки це шкідливо для нашого фізичного і психологічного здоров’я?
Споживати їжу, сидячи за столом, прийнято з давніх-давен, і це не просто традиція. Однак учені рекомендують піти далі і їсти, сидячи не за столом, а на підлозі.

Коли людина сідає на підлогу зі схрещеними ногами, це є своєрідною вправою з йоги. Вона згинає ноги у колінах, тягнеться вперед, щоб узяти їжу. Подібний вид рухів активує м’язи черевного преса, що сприяє виробленню травного соку, тому процес перетравлення проходить значно легше. Ваше тіло стане більш гнучким.
Під час трапези м’язи таза і спини розтягуються, що знижує больові відчуття. Ще однією перевагою сидіння зі схрещеними ногами під час їжі є поліпшення кровообігу.
Наше тіло влаштоване так, що рух крові по тілу стає більш плавним у цьому положенні, що, у свою чергу, послабить тиск на серце, який присутній під час перетравлення їжі.
Споживання їжі стоячи змушує людей сутулитися, що дуже шкідливо для хребта. Крім того, так у вас більше шансів переїсти, оскільки у цьому положенні людина здатна з’їсти більше, ніж потрібно.
У підсумку збільшується ризик зайвої ваги й ожиріння. Крім фізичних проблем зі здоров’ям, швидка їжа на ходу впливає і на психічний стан людей. Відсутність традиційного обіду в колі друзів або родини призводить до нестачі спілкування.
Необхідно давати собі час на відпочинок не тільки від роботи, а й від сучасних гаджетів. Таким чином, навіть якщо у вас немає часу на медитацію протягом робочого тижня, можна використовувати з цією метою час прийому їжі. Сідайте на підлогу зі схрещеними ногами, і це допоможе їжі краще засвоїтись, а нервам заспокоїтися.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».