Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 06 Сiчень 2015 19:05

Що краще пити для втамування спраги?

Rate this item
(0 votes)

Вода чудово тамує спрагу, але в ній міститься мало мінеральних речовин — менше, ніж у фруктових соках та мінеральній воді. Однак мінералка найчастіше протипоказана хворим на серце, тому що в ній багато солі, яка провокує набряки. Соки потрібно обов’язково пити цілорічно, адже вони не лише неймовірно корисні, а й смачні.
Багато людей люблять пити різні газовані солодкі напої, але вони надзвичайно шкідливі для організму. Коли дуже хочеться попити чогось солодкого, краще вибрати сік або лимонад і приготувати їх самостійно. Необхідно також не забувати про те, що газовані напої зовсім не тамують спраги, а, навпаки, ще більше провокують її. Утамувати спрагу допоможе зелений або чорний чай — як гарячий, так і холодний, але з цими напоями гіпертонікам слід бути обережними.
Алкогольні напої зовсім не тамують спраги, вони лише забирають в організмі вологу і викликають сухість у роті.
Іноді у спеку можна освіжитися, випивши ковток холодного молока, що є і корисним, і безпечним. Але багато людей бояться пити його, тому що саме від холодного молока можна швидко застудитися і захворіти на ангіну.


Особливої різниці немає, що пити — холодну воду або молоко. Застудитися від холодної води або від будь-якого іншого холодного напою неможливо, тому що коли людина захворює, то в її організм потрапляє інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Та якщо у людини в організмі є осередки запалень, наприклад, хронічні запальні недуги носоглотки, гортані, хворі зуби, тоді пити навіть холодну воду буде небезпечно. Оптимальна температура будь-якої вживаної рідини становить 7–15 градусів тепла, тому не варто пити надто холодну воду або інші напої, особливо відразу після їди.
Дітям не слід давати дуже холодні напої, а також солодкі і газовані. Найбільш безпечними для дітей є свіжовичавлені соки, негазована мінеральна вода і трав’яні чаї.
Загалом протягом дня рекомендується випивати близько двох літрів рідини, але тим людям, які страждають на хронічні захворювання, необхідно проконсультуватися з цього приводу у лікаря.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».