Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Червень 2019 10:48

"Викрадена принцеса" отримала гран-прі на "Чілдрен кінофест"

Rate this item
(0 votes)

В Україні завершився 6-й Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Гран-прі отримала анімаційна стрічка «Викрадена принцеса».

Про це Укрінформу повідомили організатори Фестивалю.
«Вже другий рік поспіль Гран-прі отримує українська стрічка — цього року переможцем за підсумками глядацького голосування стала анімаційна пригодницька стрічка «Викрадена принцеса» Олега Маламужа. У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано «Лісову школу» Анни Зусмановської з Кривого Рогу», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, переможців міжнародного конкурсу було оголошено 9 червня на церемонії закриття Фестивалю у столичному кінотеатрі «Київська Русь».
Фаворит глядацького журі, «Викрадена принцеса» про часи Київської Русі, набрала 4,79 бала з 5. Друге місце посів естонський фільм «Ліс примарної сови» з 4,75 бала. Третє місце дісталося стрічці виробництва Великої Британії «Зоопарк», яка вийде в український прокат 11 липня. Вона отримала 4,64 бала.
За словами організаторів, традиційно фільм-переможець був визначений шляхом прямого голосування глядачів — на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримував бюлетень, за допомогою якого оцінював побачену картину.
Гостями безкоштовних показів Фестивалю, зазначили організатори, стали майже 50 тисяч глядачів у 24 містах країни.
На закритті «Чілдрен Кінофесту-2019» було показано володаря Гран-прі минулого року, українську фентезі-стрічку «Сторожова застава».
У рамках Фестивалю вже втретє відбувся конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 160 заявок з усієї України, серед яких обрали 10 фіналістів — їхні роботи показали 8 червня в усіх містах проведення Фестивалю.
Юних режисерів було запрошено до Києва, де вони особисто представили фільми. Переможця визначило професійне журі у складі акторки Ірми Вітовської-Ванци, режисерки Марини Степанської та режисера Аркадія Непиталюка.
Найкращий український дитячий фільм року — «Лісова школа» 8-річної Анни Зусмановської з Кривого Рогу про булінг — отримала нагороду у розмірі 20000 грн.
Найкращими стрічками у категоріях 7–10 та 11–14 років стали фільми «Одна історія з життя кота» (реж. Валерій Бородай, Полтава) та «Я подарую тобі море» (реж. Ліза Кузнецова, Маріуполь). Переможці у цих категоріях отримали 5000 грн.
Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів у всіх містах проведення Фестивалю, та нагороду у розмірі 10000 грн отримала стрічка «Ти чуєш?» 11-річного Ярослава Багно з Кременчука.
«Чілдрен Кінофест» проходив з 31 травня по 9 червня у 24 містах України. Частина квитків на покази були передані юним глядачам із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на Сході України.
У міжнародному конкурсі взяли участь сім європейських картин. Поза конкурсом до 130-річчя від дня народження Чарлі Чапліна була показана його комедія «Цирк». Почесним послом VІ «Чілдрен Кінофесту» став Олег «Фагот» Михайлюта, вокаліст хіп-хоп-гурту «Танок на Майдані Конґо» (ТНМК), продюсер, актор дубляжу.
Цього року «Чілдрен Кінофест» об’єднав сили з Благодійним фондом «Таблеточки», який допомагає дітям з онкологічними захворюваннями в Україні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».