Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Травень 2015 21:17

Зачарованість красою війни

Rate this item
(0 votes)

У київській Dymchuk Gallery відкрилася персональна виставка харківського художника Артема Волокітіна «Інструкція з експлуатації», повідомляє kyiv.ridna.ua. Він — один із художників, що бере участь у груповій виставці в Українському павільйоні на 56-й Венеціанській бієнале. Робота Волокітіна «Видовище–1» — єдине живописне полотно в експозиції Українського павільйону.


Ця та інші роботи, раніше показані на виставці «Страх і надія» в PinchukArtCentre і тепер представлені в Dymchuk Gallery, пов’язані спільним сюжетом і передають всю гаму почуттів, які відчуває художник, що є громадянином держави, втягнутої у військовий конфлікт. Максимально спрощений, графічний фон його робіт нагадує техніку гравюри і тому викликає асоціації зі знаменитою серією гравюр Франсиско Гойї «Лиха війни». Відмінність у тому, що Волокітін зображує не розчленовані тіла та інші жахи, а стерильну телевізійну картинку вибухів, клубів диму, даючи роботам вельми поетичні назви — «Незворотна краса», «Видовище». Така естетська зачарованість красою війни — натяк на її медіалізацію: для більшості жителів країни війна — те, що існує тільки в засобах масової інформації.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».