Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 06 Сiчень 2015 21:05

Малюнок українки – на американських листівках

Rate this item
(0 votes)

Малюнок 10-річної українки з’явився на американських різдвяних листівках, повідомляє ridna.ua. На ньому зображена Богородиця з маленьким Ісусом, три царі й пастух. Катруся Лукіна з містечка Дрогобич, що на Львівщині, намалювала його, за словами матері, ще два роки тому. Тоді малюнок відібрали для участі у творчому конкурсі в Прикарпатті, де він посів перше місце.
Потім його викупила жителька Вашингтона, котра давно емігрувала з України до Америки. Як з’ясувалося, у Вашингтоні малюнок Катрусі на художньому конкурсі також посів перше місце й здобув право друкуватися на різдвяних листівках.
Дівчинка навчається в художній школі, куди чотири роки тому її привів дідусь. Хотів, аби вона пішла його стопами, — він теж малює. Поки дівчинка пов’язувати своє майбутнє з художнім мистецтвом не поспішає — каже, про професію ще не думала, зарано.


«ҐУДЗИК-2» ВІД ІРЕН РОЗДОБУДЬКО

Українська письменниця Ірен Роздобудько закінчила роботу над продовженням роману «Ґудзик». Про це авторка написала на своїй сторінці у Facebook. Цієї події з нетерпінням чекали шанувальники її творчості. Зазначимо, «Ґудзик» вийшов у світ 2005 року. Тоді твір посів перше місце на конкурсі «Коронація слова» в номінації «роман».
У «Ґудзику-2» герої книги стали на десятиліття старшими. Письменниця описує події нинішніх років і сучасні стосунки між людьми. «Як ми політично змінилися з того часу. В якій зневірі живемо», — зазначає вона.
Дія роману розпочинається наприкінці 80-х років минулого століття. Фатальна зустріч у мальовничому куточку Карпат змінила життя головного героя Дениса. Він пройшов усі кола пекла в Афганістані, але вижив. Тепер він — успішний керівник рекламної компанії. Проте минуле кохання знову увірвалося в його життя, і все летить шкереберть.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».