Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 06 Сiчень 2015 21:02

Картина Криволапа – найдорожча

Rate this item
(0 votes)

У Києві відбулася презентація пластикової картки одного з українських банків, на якій використана робота художника Анатолія Криволапа «Карпатський пейзаж». Під час презентації відбувся благодійний аукціон з єдиним лотом, повідомляє ArtUkraine. На аукціоні представили пейзаж Анатолія Криволапа «Березневий вечір». Його проводила британська компанія Red Art Galleries, яка займається просуванням мистецтва Східної Європи за кордоном. За підсумками торгів, роботу продали за 41 тис. доларів одному із західних колекціонерів, установивши рекорд публічних продажів художника в Україні.
Отже, Криволап упродовж вечора встановив два нових рекорди — став першим українським художником, робота якого потрапила на пластикову картку в межах України, і найдорожчим художником своєї країни.
Раніше картини Криволапа двічі били рекорди продажів сучасного українського мистецтва на міжнародному арт-ринку.

 

СТАТИСТИКА

БІЛЬШІСТЬ УКРАЇНЦІВ — ЩАСЛИВІ

За результатами дослідження, яке провела соціологічна група «Рейтинг», більшість мешканців України (71%) вважає, що вони — щасливі, повідомляє kyiv.ridna.ua. Нещасними себе вважають 18% опитаних, не визначилися з відповіддю — 11%.
Найвищим показник щастя в українців був 2011 року (74%), а найнижчим — 2010-го (67%). Не дивно, що щасливих виявилося більше серед молодших, працевлаштованих і таких, що мають вищий рівень матеріального статку й освіти.
На запитання: «Що вам приносить найбільше радості в житті?», 68% респондентів відповіли «сім’я»; 56 — «діти», 44% — «друзі». Далі у списку йдуть: «гроші» та «отримувати подарунки» — по 25%; «робота» та «дивитися телевізор» — по 24; «дарувати подарунки» — 23; «бути на природі» — 20; «музика» — 19; «поратися по господарству» — 18; «подорожі» та «Інтернет» — по 16%. Чотирьом відсоткам опитаних нічого не приносить радості.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».