Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Лютий 2018 16:20

Ліга чемпіонів УЄФА

Rate this item
(0 votes)

ВОЛЬОВА ПЕРЕМОГА "ШАХТАРЯ"

Фут­бо­ліс­ти до­нець­ко­го «Шах­та­ря» обі­гра­ли у се­ре­ду, 21 лю­то­го, іта­лій­ський клуб «Ро­ма» (2:1) у пер­шо­му мат­чі 1/8 фі­на­лу Лі­ги чем­піо­нів УЄФА.
М’ячі на харківській арені «Металіст» забили: Факундо Феррейра (52 хвилина) та Фред (71) — у донеччан; Дженгіз Ундер (41) — у римлян, повідомляє Укрінформ.

Зустріч, що проходила за температури минус 7 градусів, обслуговувала шотландська бригада суддів. Головний арбітр — Вільям Коллум, асистенти — Девід МакГічі і Френсіс Коннор, додаткові асистенти — Боб Міден та Джон Бітен, четвертий арбітр — Дуглас Поттер.
На матчі були присутні 35 тисяч 124 уболівальники.
Зазначимо, що й до цього нинішнього сезону донеччани у Лізі чемпіонів виграли всі три домашні поєдинки у групі G. Команда Паулу Фонсеки перемогла «Наполі» (2:1), «Феєноорд» (3:1) і «Манчестер Сіті» (2:1), завдавши англійському клубу першої поразки в сезоні.
Гра у відповідь українського та італійського клубів пройде на Олімпійському стадіоні в Римі 13 березня.
* * *
Го­лов­ний тре­нер «Шах­та­ря» Па­улу Фон­се­ка про­ко­мен­ту­вав пе­ре­мо­гу над «Ро­мою».
«Можу сказати, що ми зустрілися з великою командою. Важливо було виграти. Зрозуміло, що бажано було не пропускати, але важливо було змінити результат і перемогти. Гра була непростою, особливо перший тайм.
Були складнощі з тим, щоб показати свою гру. Це заслуга «Роми». Але ми добре показали себе, було багато моментів, щоб забивати. «Рома» теж діяла організовано.
Пропущений гол? Ми не мали пресингувати так високо, це створило дисбаланс. Не пощастило і з відскоком. У першому таймі ми починали грати від воріт, і це послабило пресинг «Роми».
У перерві ми усунули проблеми з позиціонуванням і провели відмінний другий тайм. У воротаря «Роми» було 2—3 нереальних сейви. Ми зрозуміли, що лінія оборони «Роми» базувалася мало не в центрі. Потрібно було закидати м’яч за спини. Так прийшов гол Феррейри.
Що стосується Фреда, то він дуже багато відпрацьовував такі штрафні. Ми якраз говорили зі своїм помічником, що зараз буде гол. Я в це вірив. Фред — дуже хоробрий гравець. Він ризикує, намагається залишатися з м’ячем під час пресингу. Але сьогодні вся команда показала себе на відмінному рівні, особливо другий тайм.
До матчу в Римі у нас буде більше ігрового ритму. Це дуже складне завдання. Але ми не захищатимемо цей результат, це 100%. Постараємося бути самими собою. Якщо тільки захищатимемося, все виявиться складніше. А зараз шанси залишаються у обох команд. Забий Феррейра на останній хвилині, все було б складніше для «Роми». Але зараз все відкрито, хоч перевага перед другою грою у нас».
* * *
Го­лов­ний тре­нер збір­ної Ук­раї­ни з фут­бо­лу Ан­дрій Шев­чен­ко про­ко­мен­ту­вав пе­ре­мо­гу до­нець­ко­го «Шах­та­ря» над іта­лій­ською «Ро­мою» (2:1) у мат­чі 1/8 фі­на­лу Лі­ги чем­піо­нів УЄФА.
«Шахтар» дуже сильно додав у швидкості після перерви. Я навіть не очікував. Хороша гра вийшла. Шанси? Все залежатиме від гри у Римі. Перший матч «гірники» відіграли, у них є перевага, але там буде непростий матч. Думаю, все буде добре.
Я був дуже радий, що Кривцов набрав форму до матчу. Його травма — це, напевно, самий негативний момент. Мені дуже шкода. Звичайно, це погано для збірної», — цитує Шевченка football.ua.
* * *
В ін­шо­му по­єдин­ку 1/8 фі­на­лу Лі­ги чем­піо­нів в Іс­па­нії між «Се­віль­єю» та анг­лій­ською коман­дою «Ман­чес­тер Юнай­тед» бу­ла за­фік­со­ва­на ні­чия — 0:0.

 

Чер­го­ві по­єдин­ки 1/8 фі­на­лу Лі­ги чем­піо­нів УЄФА від­бу­лись у вів­то­рок у Мюн­хе­ні та Лон­до­ні.
Футболісти «Баварії» з рахунком 5:0 завдали поразки стамбульському «Бешикташу», а «Челсі» у паралельному матчі не зміг утримати переможний результат у зустрічі з «Барселоною» — 1:1.
Уже на 16-й хвилині гості мюнхенської «Альянс Арени» залишились у меншості — за фол останньої надії червону картку отримав екс-захисник київського «Динамо» хорват Домагой Віда, який перейшов у «Бешикташ» цієї зими.
Чисельну перевагу «Баварія» реалізувала ще до перерви: на 43-й хвилині Давід Алаба виконав зручну передачу, якою в глибині штрафного майданчика скористався Томас Мюллер, перегравши іспанського голкіпера стамбульців Фабрісіо. Справу до розгрому довели у другому таймі Кінгслі Коман (53), Томас Мюллер (66) і двічі Роберт Левандовський (79, 88).
На лондонській арені «Стемфорд Брідж» команди обмінялися голами після перерви — на 62-й хвилині рахунок відкрив хавбек «Челсі» Вілліан, а через 13 хвилин паритет відновив форвард «Барселони» Ліонель Мессі.
Володарі путівок до чвертьфіналу в цих протистояннях визначаться 14 березня на аренах «Бешикташ Парк» у Стамбулі і «Камп Ноу» в Барселоні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».