Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
СУМНІВНА «ПЕРЕМОГА» ВАЛУЄВА
Росія, звісно, країна за масштабами велика, і в ній знайдеться багато людей, які вболівають за боксера Миколу Валуєва. Але дуже мало з них могли б віддати перевагу своєму улюбленцеві в поєдинку з 46-річним Евандером Холфілдом. Однак знайшлися троє суддів, які, всупереч здоровому глузду, присудили перемогу росіянину і тим самим поставили під сумнів поняття чесності в професійному боксі. Вердикт суддів: 114:114, 116:112, 115:114.

По завершенні двобою у Цюриху, де Валуєв у змаганні з Холіфілдом відстоював свій чемпіонський титул за версією WBA, росіянина освистали вболівальники. Ця перемога не додасть Валуєву авторитету, а навпаки, відкине на кілька кроків назад.
Щось схоже було шість років тому в Сеулі, коли українець Тарас Біденко «возив» «Колю Пітерського» по рингу, а всі рефері віддали перемогу росіянинові. Тоді зал також освистав «чемпіона», який ледве тримався на ногах після ударів українця.
Перемога Валуєва, схоже, була спланована ще до початку бою і головним завданням росіянина на цей бій було не програти нокаутом. З таким завданням він упорався, програвши Холіфілду всі 12 раундів! Увесь бій Валуєв простояв у центрі рингу, а Холіфілд, нижчий за нього на 26 сантиметрів, легший на 44 кілограми та старіший на 11 років, був швидшим, провів більше ударів і був переконливішим. Американець вибухав боковими «двійками», бив на протиході, скориставшись повільністю суперника.
Перевага Холіфілда була відчутною протягом 12 раундів, і цей двобій мав виграти саме американець.
Після бою Валуєв визнав, що 46-річний американець нав’язав йому високий темп поєдинку. «Щоб перемогти, мені довелося старанно попрацювати. Швидкість Холіфілда здавалася неймовірною. Усі 12 раундів я боровся проти високої швидкості суперника»,— зазначив він.
Тим часом американський боксер заявив, що суддів цього поєдинку необхідно позбавити ліцензії. «Я завдав більше влучних ударів. Думав, що переміг. У таких суддів треба відібрати ліцензію. Я розчарований результатом, але я не розчарований своєю роботою»,— сказав Холіфілд. А вже наступного дня стало відомо, що команда американського боксера домагатиметься матчу-реваншу з росіянином.
Кен Сандерс, менеджер Холіфілда, уже контактував з представниками Миколи Валуєва, пропонуючи влаштувати цей матч у 2009 році. Представники росіянина спочатку нібито дали позитивну відповідь, але згодом компанія «Sauerland Event» заявила, що має намір переглянути свої плани щодо надання Евандеру Холіфілду можливості провести матч-реванш.
Річ у тому, що команду Валуєва обурили висловлювання американця про упередженість суддів, які оцінювали його бій з росіянином. Крім того, американський боксер звернувся до комітету організації WBA з вимогою переглянути результат поєдинку. «Я можу зрозуміти його розчарування. Врешті-решт цей боєць продемонстрував надзвичайну фізичну форму, він заслуговує на повагу. Проте я не можу зрозуміти його зауважень. Вони обурливі і суперечать істині. Я не чекав такої нечесної поведінки. Ми відразу запропонували Евандеру реванш, але тепер нам доведеться переглянути свою позицію»,— зазначив Вілфрід Зауерланд.
Роберт Мак, представник WBA, вважає, що організація може призначити матч-реванш між Холіфілдом і Валуєвим, якщо протест Евандера буде визнаний справедливим. «Організація розгляне заяву і, якщо претензії Холіфілда будуть визнані обґрунтованими, призначить матч-реванш»,— пояснив Мак.
А новоспечений чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBA Микола Валуєв уже розмірковує про наступних суперників. Він зауважив, що не заперечує проти бою з володарем чемпіонських поясів за версіями IBF, WBO і IBO Володимиром Кличком. «Мені було б цікаво зустрітися з українським боксером. Кличко — класний боєць. Я ставлюся до нього з величезною повагою. Гадаю, наш поєдинок можливий. Якщо він відбудеться, то обов’язково приверне увагу любителів боксу в усьому світі»,— сказав чемпіон. «У ринг не можна виходити невпевненим у перемозі, інакше напевно програєш. Ось і про Кличка я скажу — мені під силу його перемогти. І я зроблю це. Тоді в мене буде відразу чотири чемпіонських пояси. А що ж в цьому поганого?! Будь-який спортсмен хоче бути найкращим»,— заявив росіянин.
Тренер Валуєва Олександр Зімін зазначив, що він волів би готувати підопічного радше до бою з Володимиром Кличком, ніж з Русланом Чагаєвим. «Хотілося б випробувати свої сили в протистоянні з відомим чемпіоном. Коля помітно виріс технічно, став краще захищатися, йому є що протиставити Володимирові. Крім того, у нас є резерви. Думаю, бій був би видовищним»,— розмірковує Зімін. Команда Кличка-молодшого поки що ніяк не відреагувала на ці заяви. А от Віталій Кличко встиг отримати нагороду в номінації «Повернення десятиріччя». Рішення про це було ухвалене Всесвітньою боксерською радою WBC.
також у паперовій версії читайте:
  • БІАТЛОННІ «КАНІКУЛИ»
  • ЖЕРЕБ — РОЗПЛАТА ЗА ФАРТ
  • ВІДРОДЖЕННЯ «МІЛАНА»?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».