Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
ДЕСЯТКА ФІЛЬМІВ ВІД AFI
Американський інститут кіномистецтва (AFI) оголосив список десяти найкращих кінокартин року. На відміну від кінорейтингів і премій, список AFI не називає найкращу картину і не ранжує фільми. Передбачається, що вся десятка гідна особливої уваги публіки, повідомляє Бі-Бі-Сі. На думку критиків, багато з цих картин можуть претендувати на премію «Оскар».

До десятки потрапили фільм «Темний лицар» режисера Крістофера Нолана з Крістіаном Бейлом у ролі Бетмена і Хітом Леджером у ролі Джокера, а також політична стрічка Гаса Ван Сента «Харві Мілк» із Шоном Пеном у головній ролі. Відзначено й кінокартину Девіда Фінчера «Загадкова історія Бенджаміна Баттона» з Бредом Піттом і Кейт Бланшетт у головних ролях, яка розповідає про старого чоловіка, котрий стрімко молодіє. Проблема полягає в тому, що він закоханий в 30-літню жінку, яка, на відміну від нього, старішає.
Експерти інституту також рекомендують переглянути стрічку «Фрост/Ніксон», засновану на п'єсі Пітера Моргана про знамените телеінтерв'ю Річарда Ніксона, узяте Девідом Фростом, і мультиплікаційний фільм «ВАЛЛ-І» режисера Ендрю Стентона про робота на ім'я ВАЛЛ-І, що старанно очищає спорожнілу Землю від сміття, яке залишили люди, котрі полетіли в космос.
У топ-лист також потрапили стрічки «Гран Торіно» Клінта Іствуда, «Залізна людина» Джона Фавро і «Рестлер» Даррена Аронофські.
Не залишилося осторонь і незалежне кіно: експертна рада AFI відзначила фільми «Замерзла річка» режисера Кортні Хант і «Венді й Люсі» Келлі Рейхардт, за роль в якій дворняжка Люсі отримала спеціальний приз на кінофестивалі в Каннах.
Творці кінострічок запрошені на звану вечерю, що відбудеться 9 січня 2009 року.
Усі фільми вийшли на екрани цього року. Список склали 13 членів журі AFI, серед яких — письменник Марк Харріс, режисер Роберт Таун, відомі кінокритики Леонард Молтін і Елвіс Мітчелл. Американський інститут кіномистецтва — незалежна некомерційна організація, створена Національним фондом мистецтв США.
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕЛЕ — ГЕРОЙ МУЛЬТФІЛЬМУ
  • НАЗВАНО ВЕДУЧОГО ЦЕРЕМОНІЇ ВРУЧЕННЯ ПРЕМІЇ «ОСКАР»
  • «ТАТУСЕВІ ДОНЬКИ» ЗАГОВОРЯТЬ НІМЕЦЬКОЮ
  • НАЙГІРШЕ ВБРАНІ ЗІРКИ
  • ЛЮДИНА МИРУ-2008
  • ЗНІМАТИМУТЬ П'ЯТОГО «ТЕРМІНАТОРА»
  • ДЖЕННІФЕР ЕНІСТОН СПІВАТИМЕ
  • КІНОКРИТИКИ ВИБРАЛИ НАЙКРАЩИХ
  • ПРОБЛЕМИ З СУСІДАМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».