Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СКІЛЬКИ КОШТУВАТИМЕ ВАЛЮТА В УКРАЇНІ?
Міністерство фінансів та Національний банк України спільними діями мають забезпечити стабільний курс гривні. На цьому наголосив Президент України Віктор Ющенко після зустрічі в аеропорту «Бориспіль» з головою НБУ Володимиром Стельмахом, міністром фінансів Віктором Пинзеником та головою НАК «Нафтогаз України» Олегом Дубиною.

Нині курс гривні передевальвований, і причиною цього є психологічні, а не економічні фактори. Експортно-імпортні операції повернулися на користь України, і темпи експорту вищі, ніж темпи імпорту, вважає глава держави. Він прокоментував ситуацію на готівковому валютному ринку, де, на його переконання, за останні тижні з'явилися ознаки стабілізації. На зустрічі було домовлено, що НБУ перевірить дотримання банками чинного законодавства, зокрема здійснення ними валютних операцій. Фінансові установи, які припустилися грубих порушень, мають бути покарані, наголосив Президент. Окрім того, Нацбанк зменшить рефінансування банків, а також щоденно проводитиме аукціони валюти за високою ціною, щоб збити спекулятивний попит.
Додатковим чинником, що має стабілізувати ситуацію на ринку, за словами Віктора Ющенка, є те, що НАК «Нафтогаз України» фактично розрахувався за газ, який був закачаний протягом літа–осені в підземні газосховища для потреб у січні-лютому. Тим самим НБУ вивільнив ресурс, потрібний для регулярного проведення аукціонів з метою знизити психологічну складову попиту на валюту, що сформувався за останні кілька місяців.
Голова Нацбанку Володимир Стельмах запевнив, що НБУ суттєво зменшить випуск нових грошей і провадитиме більш стриману монетарну політику. Раніше НБУ «закривав проблеми банків», але, на його думку, вже минуло достатньо часу для того, щоб фінансово-кредитні установи зорієнтувались і здійснювали заходи для стримування відпливу депозитів. 22 грудня набере чинності рішення правління НБУ, яке змінить організаційну структуру валютного ринку, згідно з яким банки викуповуватимуть валюту, яку їхні клієнти пропонують на продаж, а потім її продаватимуть. Отже, стане неможливим виходити на міжбанківські торги «з провокаційними заявками» на продаж валюти.
Тим часом на міжбанківському валютному ринку України учорашні торги доларом США відкрилися котируваннями 9,2500/9,6500 грн/дол., до 11:00 ціни зросли до 9,5000/9,9000 грн/дол.

БАРАК ОБАМА — «ЛЮДИНА РОКУ»
Впливовий американський тижневик «Time» назвав переможця конкурсу «Людина року» за версією журналу. Ним став новообраний президент США Барак Обама.

Майбутній глава Білого дому отримав це звання за те, що «у складні часи вірить у світле майбутнє», зазначає видання. «Він продемонстрував здібності, які додали американцям надії»,— наголошує тижневик, зауважуючи, що Барак Обама здобув перемогу в тривалих та надзвичайно важких президентських перегонах попри те, що «половина американців ще два роки тому нічого про нього не знала».
В інтерв'ю журналові «Time», який з'явиться в продажу за кілька днів, Барак Обама наголосив, що отримав від громадян США «доручення на рішучі зміни» в керівництві державою і має намір докласти максимум зусиль для їхньої реалізації.
Тижневик «Time» традиційно оголошує переможця у цій номінації, починаючи від грудня 1927 року. Редактори видання пояснюють, що визнання «людиною року» — це «не висока честь чи висловлення довіри». «Це — людина, про яку найчастіше згадували у ЗМІ, яка найбільше вплинула на життя суспільства в кращий чи гірший бік; це той, хто концентрує в собі все важливе — добре й погане, що сталося за рік».
також у паперовій версії читайте:
  • КРИВАВІ ПЕРЕГОНИ
  • ПЕРША В США І ЧЕТВЕРТА У СВІТІ
  • ЧИ МОЖНА ПРОТИСТОЯТИ ЗМІНАМ КЛІМАТУ?
  • ЗАТРИМАЛИ «ВЛАСНИКА» МІЛЬЙОНІВ
  • МІС СВІТУ ЖИВЕ В ТЮМЕНІ
  • ПОДЯКА ЗА ТЕПЛІ ПОЗДОРОВЛЕННЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».