Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПЕРЕГОНИ ДЛЯ НЕМОВЛЯТ
Унікальне змагання — забіг немовлят-повзунків «Бебі Рейс» — відбулося в Білорусі, повідомляє Укрінформ із посиланням на інформагентство БІЛТА.
У змаганнях брало участь 59 малюків трьох вікових категорій: дев'яти, десяти й одинадцяти місяців. Для перемоги у конкурсі карапузам потрібно було проповзти п'ятиметрову дистанцію швидше за суперників.

Одночасно на доріжці перебувало по троє учасників. Батьки «спортсменів» юрмилися на початку й в кінці доріжки. Їхнім завданням було в будь-який спосіб умовити малюка рухатися до фінішу. Кумедно, що малята охочіше повзли до мобільних телефонів і пультів дистанційного керування, а класичні іграшки — дзига, брязкальце — їх не приваблювали.
За підсумками забігу перше місце в категорії дев'ятимісячних посів Данило Прохорчик, який проповз п'ять метрів за 24 секунди. Серед десятимісячних малят найкращою стала Аліса Тарашкова, її результат — 11 секунд. Найшвидший «дорослий» повзунок, одинадцятимісячний Захар Прибиш, подолав дистанцію за дев'ять секунд.
Змагання відбулося під час виставки «Солоне дитинство — Силуети» в Мінську. Іншою дивиною заходу були велетенські шафа, стіл, стілець і диван. Їхні автори — волонтери МГО «Розуміння». Вони вигоговили оригінальні експонати для того, щоб кожен, хто відвідав виставку, відчув себе дитиною.

КОРОЛЬ БРЕХНІ
Переможцем щорічного Всесвітнього конкурсу брехунів, який відбувся у британському містечку Сентон Бридж (Камбрія), другий рік поспіль став місцевий фермер Джон Грем, на прізвисько Джонні-брехун, повідомляє Укрінформ.
Це вже шостий почесний кубок, завойований Гремом за 20 років участі у конкурсі «мюнхгаузенів». Окрім кубка, переможцеві вручено грошовий приз, а також краватку з написом «Найбільший брехун у світі».
Торік Джонні-брехун розповів історію про те, як він нарешті впіймав величезну тріску — але лише після того, як ухитрився оглушити її барильцем з гірким пивом. Нині він потішив журі з восьми суддів небилицею, як з'їздив до Шотландії у сміттєвому баку на колесах, що промчав дном моря.
Історія конкурсу бере початок у XIX столітті. Того часу місцевий поміщик Вілл Рітсон (1808—1890) своїми легендарними історіями прославився в окрузі та за її межами. Пам'яті про цього «найбільшого брехуна Камбрії» й присвячено конкурс.
Позмагатися в брехні до Сентон Бриджа з'їжджаються не тільки місцеві жителі, а й гості зі Швеції, Німеччини та навіть кількох африканських країн.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».