Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
УРОК ДЛЯ РАХМАНА
Що тільки не говорив Хасим Рахман перед поєдинком із Володимиром Кличком. Обіцяв уболівальникам, що змусить українця впасти на підлогу рингу в перших раундах, тож забере у нього всі чемпіонські пояси. Проте, як часто кажуть, інколи краще мовчати або жувати, ніж говорити.

Так і в цьому разі. Рахман сам опинився на підлозі рингу і змушений був визнати свою поразку. А Володимир Кличко вкотре втер носа скептикам, котрі, пам’ятаючи його поразку від Корі Сандерса та нокдауни у бою проти Семюеля Пітера, говорили і писали про невміння українця битися проти «класичних» панчерів. Проте наш спортсмен довів: він недарма вважається найсильнішим бійцем надважкого дивізіону і стоїть на порозі того, щоб посісти почесне місце серед когорти чемпіонів рівня Формана, Алі, Тайсона та Льюїса.
Перед боєм аналітики сходилися на думці, що Володимир обере традиційно зручну для себе дальню дистанцію бою і активно зустрічатиме противника джебом. Різнилися лише думки, чи зручна така дистанція нижчому і важчому Рахману, який, очікувано, мав більше рухатися і шукати щастя в одиночному важкому пострілі у підборіддя українця. Однак бій продемонстрував протилежне: більший, але легший українець краще відчував себе і у роботі ногами — проти огрядного Рахмана він протиставив не тільки жорсткий лівий прямий назустріч і регулярну пряму двійку, а й постійне пересування у ринзі. Натомість Хасим рідко вдавався до звичних для американської школи «пірнань». На диво Рахман не скористався відомою «хворобою» Володимира — невпевнених діях за активних атак суперників. За відсутності швидкості ударів і маневреності це, схоже, могло бути єдиною зброєю американського важковаговика.
Перший раунд боксери провели в обережній розвідці, не надто ризикуючи йти у серійні атаки. Рахман намагався підсідати під Кличка, Володимир кілька разів спробував підключити правий прямий. Вже з другого раунду Хасим Рахман почав клінчувати, однак зберігати все більш незручну для себе дальню дистанцію. Володимир спокійно вів бій, збиваючи атаки опонента джебом або йдучи від них, проводячи один за одним ліві прямі та прямі двійки. У третьому раунді Рахман майже на дві хвилини притиснувся до канатів у кутку рингу і приймав атаки українця, але обережність нашого боксера не дозволила зробити вирішальні удари. Наприкінці раунду Рахман відійшов від канатів і кинувся на Кличка, та його ударам явно не вистачало швидкості — Володимир легко відходив, дозволяючи суперникові як слід провести атаку.
Після цього раунду Рахманові сказали про те, щоб він не розраховував на нокаут, а пробував перебоксувати Володимира. Хасим почав активніше працювати, потрапляючи у корпус, а на останній секунді четвертого раунду навіть зміг зробити правий бічний удар.
Із п’ятого раунду перевага Кличка була вже тотальною. Під час однієї з небагатьох атак Рахман втратив рівновагу і затупцював перед Володимиром — тут би пробити двійку прямих назустріч, але схоже, наш боксер не очікував на таку дитячу помилку суперника. Зрештою, після цього раунду прямі удари Кличка призвели до розсічення у Рахмана. Шостий раунд розпочався нокдауном американця. Володимир ледь не вперше підключив бічні удари, після пропущених на перших секундах трьох лівих поспіль і правого прямого при падінні Рахман опинився на підлозі рингу. Рефері почав рахувати нокдаун, але боксер зумів підвестися і продовжити бій. Хасим пішов у глухий блок і решту раунду витримував біля канатів важкі прямі й бічні серії українця. Одного разу американця врятували канати і клінч, іншого — гонг. Щоправда, Кличко-молодший не став відкладати справу у довгий ящик і завершив бій у сьомому раунді. Пряма двійка і серія бічних ударів — і рефері спинив поєдинок, зарахувавши Рахману технічний нокдаун. А Володимир Кличко відстояв титули чемпіона світу за версіями WBO, IBF та IBO.
Тож Володимир Кличко святкує перемогу, а Хасим Рахман відразу припинив існувати для публіки. На прес-конференцію прийшли лише переможці — Володимир і Віталій Клички, тренер Емануель Стюарт. Говорили про те, що перемога закономірна, що Рахман — великий боєць, тому такий переконливий виграш ще почесніший. Про те, що більше брати на рингу не програватимуть, попереду лише перемоги і володіння світовим боксерським троном. Як і перед боєм, на прес-конференції знову з’явився скандально відомий боксер Девід Хей, чемпіон світу у першій важкій вазі. Він мріє перейти у суперважку вагу і зустрітися з Кличками. Схоже, його мрія збудеться. Він уже розлютив братів, коли розмістив у журналі «Men’s Health» провокаційний колаж на тему майбутнього протистояння. Хей на знімку тримає голову Володимира Кличка. Здається, помститися наступного року британцю хочуть обидва, проте зробить це Віталій на правах старшого брата.
Після бою Кличко—Рахман Девід Хей був менш упевненим у власних силах: «Я вражений боєм, агресією Кличко нагадав мені Майка Тайсона, але я все-таки на 100 відсотків хочу битися з цими братами, і почну зі старшого — Віталія. Потім дійдуть руки і до молодшого».
Сказав своє слово і Хасим Рахман: «Я розчарований. Дуже хотів перемогти і стати чемпіоном світу, але не вдалося. Вітаю Володимира з перемогою і бажаю йому якнайдовше зберегти титули».
також у паперовій версії читайте:
  • ВЕНДЕТА ПО-КАТАЛОНСЬКОМУ
  • РЕАБІЛІТАЦІЯ ЕСТАФЕТОЮ
  • КИЇВСЬКЕ ДИВО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».