Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
АЛЕКСІЯ II ПОХОВАЛИ В БОГОЯВЛЕНСЬКОМУ СОБОРІ
У Богоявленському (Єлоховському) кафедральному соборі Москви поховано патріарха московського і всієї Русі Алексія II. Така була воля покійного, яку він висловив у заповіті. Саме в цьому храмі зберігаються мощі його небесного покровителя — митрополита московського Алексія, який жив в XIV ст., а в червні 1990 р. тут відбулася інтронізація Алексія II після його обрання на патріарший престол.

Ієрарх помер 5 грудня 2008 р. у підмосковній резиденції на 80-му році життя. У церемонії відспівування і прощання з прахом Алексія II в храмі Христа Спасителя брали участь представники найвищого духівництва Російської православної церкви, президент Росії Дмитро Медведєв, прем’єр-міністр Володимир Путін, члени уряду РФ, депутати Держдуми, сенатори, керівники регіонів країни і представники зарубіжних держав — України, Білорусі, Молдови, Сербії. Українську делегацію очолювала секретар РНБО Раїса Богатирьова.
Помісний собор, на якому буде обраний новий глава РПЦ, призначено на 27 січня — таке рішення ухвалив Священний синод РПЦ. Інтронізації нового патріарха має відбутися першого лютого наступного року.

ХТО ЗАБРУДНЮЄ АТМОСФЕРУ?
Україна є однією з країн, що найбільше забруднює атмосферу. У щорічному рейтингу «Індекс захисту клімату», оприлюдненому експертами групи екологічних організацій CAN-Europe та німецької неурядової організації «Germanwatch», Україна посідає 47 місце (46,1 пункта) серед 57 держав.

«Індекс захисту клімату» визначається на підставі аналізу фактичних викидів СО2, динаміки виробництва емісійних газів, а також екологічної політики індустріальних держав, країн з перехідною економікою та країн з економікою, що розвивається швидкими темпами. Саме ці 57 країн разом щороку викидають в атмосферу 90 відсотків вуглекислого газу.
Лідером боротьби із забрудненням атмосфери вже третій рік поспіль визнано Швецію, хоча й вона посіла лише четверте місце. Перші три сходинки залишилися вакантними, оскільки, на думку експертів, жодна з країн не докладає достатніх зусиль для захисту клімату. До трійки зразкових держав належать також ФРН та Франція.
Найбільшими забруднювачами довкілля визнано Канаду, США, Росію та Китай.
також у паперовій версії читайте:
  • СВІТОВИЙ БАНК ПРОГНОЗУЄ ГЛОБАЛЬНУ РЕЦЕСІЮ
  • ХТО ЗАБРУДНЮЄ АТМОСФЕРУ?
  • А КИТАЙЦІ — ПОДОРОЖУЮТЬ
  • 60-РІЧЧЯ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРАВ ЛЮДИНИ
  • У ЛИТВІ — НОВИЙ УРЯД
  • ВРУЧЕНО НОБЕЛІВСЬКІ ПРЕМІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».