Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ГОЛОДОМОР ВИЗНАНО ГЕНОЦИДОМ
До УНІАН надійшло звернення предстоятеля Української православної церкви МП блаженнішого Володимира з нагоди скорботної дати — 75-ї річниці Голодомору 1932–1933 рр. в Україні. Чи не вперше Священний синод УПЦ МП публічно назвав цей злочин геноцидом.

Як сказано у зверненні, «...в 1930-ті роки Україна вперше пережила штучний голод, масове вбивство мільйонів своїх громадян, цинічне, цілеспрямоване, безжальне. Лише в богоненависницькому й людиноненависницькому середовищі міг відбутися подібний злочин. На щедрому українському чорноземі вмирали у страшних муках мільйони людей. Цей ГЕНОЦИД був намаганням знищити саму душу народу, привести її до повного духовного рабства. Він став знаряддям диявольської помсти за неспроможність викорінити зі свідомості нашого мудрого, сповненого високих чеснот народу синівську пам’ять про Бога, любов до Бога, вірність і віру в Бога. Цю віру можна було знищити лише через фізичну ліквідацію її носія. Тому богоборча влада, створивши духовний голод, прирекла націю і на голод фізичний.
У людей відібрали хліб, як перед цим намагалися відібрати насущний хліб духовний. Родюча нива давала достатньо хліба сумлінним трударям. Але весь зрошений потом селянства хліб було вилучено. Забирали все, чим можна було підтримувати життя, — до останньої зернини. Тих, хто збирав колоски на полях, розстрілювали. Агонія голоду була воістину пекельною. Мерців не встигали ховати. Багатьох закопували у спільні «могильники» ще живими. Особливо страждали діти. Молох більшовизму поглинав ці невинні жертви з диявольською бездушністю».
«Сімдесят п’ять років минуло відтоді. Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти неможливо. Вона завжди буде невгамовним болем нагадувати про час, коли над Україною, над іншими народами колишньої радянської спільноти панував диявол»,— зазначено у зверненні.

ВИНУВАТЕЦЬ— МАТРОС
Стало відомо, хто винен в аварії на російському підводному човні «Нерпа», коли внаслідок несанкціонованого застосування системи пожежогасіння загинуло 20 осіб. Про це заявив офіційний представник слідчого комітету при прокуратурі РФ Володимир Маркін, передає Укрінформ з посиланням на РІА «Новини».

«Слідчі військово-слідчого управління з'ясували особу людини, яка несанкціоновано, без жодних на те підстав увімкнула систему пожежогасіння на АПЧ. Це один з матросів екіпажу, він вже дав свідчення-зізнання»,— сказав пан Маркін.
Як повідомлялося раніше, на атомному підводному човні, ще не прийнятому до складу ВМФ Росії, під час заводських випроб в Японському морі восьмого листопада сталося несанкціоноване ввімкнення автоматизованої системи пожежогасіння. Через це загинуло 20 осіб, 21 людину госпіталізовано з отруєнням. Загалом на борту АПЧ перебувало 208 осіб, зокрема 81 військовослужбовець.
також у паперовій версії читайте:
  • НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ— ПОНАД 30 ПИТАНЬ
  • БЕН ЛАДЕН ПОГРОЖУЄ
  • ІРАН НАРОЩУЄ М'ЯЗИ
  • РОСІЯ ВИСУВАЄ ВИМОГИ
  • ЗА ВІДМОВУ — СМЕРТЬ
  • ПЕРЕГОНИ НА ЧОВНАХ-ДРАКОНАХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».