Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧВЕРТЬФІНАЛ ГОСТЕЙ
У футбольному Кубку України визначилися всі півфіналісти. До цієї стадії пробилися і справді найкращі вітчизняні колективи — чемпіон України «Шахтар», лідер нинішнього чемпіонату «Динамо», бронзовий призер «Металіст» і полтавська «Ворскла», яка демонструє чудові результати вже протягом кількох місяців, закріпившись на четвертому рядку в турнірній таблиці.

Цікаво, що всі чвертьфінальні протистояння завершилися на користь гостей. У перемогах донеччан і киян нічого дивного немає, оскільки вітчизняні гранди зустрічалися з колективами першої ліги. Та коли «Динамо» відверто резервним складом розгромило алчевську «Сталь», то гірникам довелося докласти чимало зусиль, щоб переграти непоступливий ПФК «Олександрія».
У першому таймі команди обмінялися забитими м’ячами. На гол Селезньова з пенальті (одинадцятиметровий був призначений за гру рукою у штрафному майданчику) олександрійці відповіли справжнім шедевром: під час виконання штрафного двоє гравців команди господарів «долучилися» до стінки донеччан, і це дезорієнтувало голкіпера Худжамова. Та й удар у Казанюка вийшов на славу — м’яч зняв павутиння у «дев’ятці» воріт «Шахтаря».
Весь другий тайм минув у марних спробах гірників подолати ешелонований захист господарів. При цьому окремі контратаки олександрійців були дуже небезпечними, та на вирішальній стадії гравцям з першої ліги все ж бракувало майстерності. Коли вже здавалося, що дев’яносто хвилин плюс компенсований час завершаться внічию, форварди «Шахтаря» спромоглися на гол: Чигринський зі своєї половини поля навісив до лінії штрафного майданчика, Селезньов скинув м’яч на Гладкого, який з кута воротарського майданчика переграв голкіпера Мусіна — 2:1 на користь фаворита.
Київські динамівці залишили на базі готуватися до матчу чемпіонату України проти «Шахтаря» з десяток футболістів «основи», ще й головний тренер команди Юрій Сьомін не полетів на Луганщину. Діями «біло-синіх» у чвертьфінальному протистоянні з алчевською «Сталлю» керував Олег Лужний. Вдалося це йому на «відмінно» — кияни вже після першого тайму зняли питання про переможця гри.
Флорін Чернат на 14-й хвилині чудово пробив після розіграшу штрафного, а на 28-й хвилині румунський легіонер оформив «дубль», класно пробивши метрів з двадцяти семи.
Двома м’ячами в цій зустрічі відзначився також молодий Андрій Ярмоленко (він забивав на 36-й і 90-й хвилинах). У дебюті другого тайму динамівці забили ще один гол, та вже у свої ворота — Горан Саблич відкидав м’яч на Тараса Луценка, та голкіпер промахнувся, і куля спокійнісінько закотилася у ворота.
Матч затьмарив прикрий епізод на 63-й хвилині, коли захисник алчевців Назаренко зіграв жорстоко, через що динамівець Романчук пропустить півроку змагань (в Олександра — переломи великої та малої гомілкових кісток лівої ноги).
У Сімферополі місцева «Таврія» поступилася з рахунком 1:2 харківському «Металісту», який більшість гравців основного складу приберіг для важливіших зустрічей. У складі харків’ян відзначилися Венанс Зезе і Александар Тришович (на 55-й і 80-й хвилинах), гол престижу за «Таврію» на 85-й хвилині забив Олександр Ковпак. А в зустрічі донецького «Металурга» і полтавської «Ворскли» все вирішилося ще на початку матчу: Сергій Кравченко відгукнувся на простріл з правого флангу. Полтавці виграли з рахунком 1:0.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕПЕРЕКОНЛИВА ПЕРЕМОГА
  • ЗАЛП ВІД «КАНОНІРІВ»
  • ТЕНІС: ЖІНКИ ВІДПОЧИВАЮТЬ
  • ТРИ ОЧКИ ДО ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».