Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЧИМ ЛІКУВАТИ НЕЖИТЬ?
Приказку про те, що нежить минає за 14 днів, якщо лікувати, і через два тижні, коли не лікувати, знають всі. Одначе в інструкціях до крапель для носа звичайно пишуть, що застосовувати їх можна не довше, ніж п’ять—сім днів. Так чим же лікувати нежить інші сім днів?

Передовсім зауважимо, що йтиметься не про алергічний, а про звичайний простудний нежить, не ускладнений гайморитом або іншими захворюваннями носоглотки. Такий нежить називається гострим вірусним ринітом. Зараз саме почався його сезон.
Вірусний риніт виникає швидко, найчастіше після контакту з людьми, в яких є якісь вірусні захворювання (наприклад, ГВЗ), зазначають фахівці. Гострий риніт розподіляється на три періоди. Перший триває кілька годин: людина в цей час відчуває легкий дискомфорт у носоглотці, але не підозрює, що у неї виникли проблеми, оскільки виділень з носа поки немає. Потім починається другий період, з’являються водянисті виділення. З настанням третього періоду (приблизно третього дня) вони стають густішими, набувають слизоподібного характеру.
Якщо ви зуміли «піймати» гострий риніт на першій стадії, краще використати масляні краплі, що мають пом’якшувальну дію, і препарати, що підвищують захисні сили організму, створюють пасивний імунітет (препарати інтерферона, антигрипін, афлубін, імунал тощо). На першій стадії корисне сухе тепло, яким треба добре прогріти перенісся (саме перенісся, а не пазухи). Для цього знадобляться мішечок із сіллю, картопля в «кожушках», варене яйце.
На другій стадії, коли почалися водянисто-слизоподібні виділення з носа, необхідні судинозвужувальні краплі, щоб ніс дихав і виділення були менш значними. Обов’язкові також препарати для підвищення імунітету. У третій період, коли ніс більше закладений, знову використовуються судинозвужувальні й масляні краплі.
Судинозвужувальні препарати застосовуються не більш ніж три—п’ять днів, масляні краплі можна приймати без призначення лікаря до 15 днів. Багато хто вважає, що призначені при гострому нежиті масляні краплі їм не допомагають. Однак якщо у вас немає на них алергічної реакції, не варто відмовлятися від їхнього використання, тому що масляні краплі призначені не для того, щоб ніс дихав, а для боротьби з інфекцією. Тому суб’єктивно людина відразу може не відчути позитивного ефекту від їхнього застосування.
також у паперовій версії читайте:
  • ЖЗК — ПРОТИ ГЕПАТИТУ І ДІАБЕТУ
  • ПІДТРИМАЙТЕ ЩИТОПОДІБНУ ЗАЛОЗУ
  • ЦІЛЮЩА БІЖУТЕРІЯ
  • ПРОДУКТИ ДЛЯ ОЧЕЙ
  • ТРАВМУВАВСЯ НА ВУЛИЦІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».