Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
«ХАРЧОВІ». ЯКИМИ ЇМ БУТИ?

Багатьох ліквідаторів хвилює питання про виплати на «чисте» харчування. Не випадково в одному з листів з цього приводу читаю: «Напишіть, будь ласка, в газеті, у якому розмірі я маю одержувати «харчові»? Адже в різні місяці їхній розмір чомусь різний».

У Департаменті соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, повідомили, що після ухвалення закону про державний бюджет України на відповідний рік, згідно з п. 9 постанови Кабінету Міністрів від 20 вересня 2005 р. «Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних з соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Мінпраці в десятиденний термін, спираючись на визначені МОЗ фізіологічні (медичні) норми харчування і відомості Держкомстату щодо середніх цін на продукти харчування, що склалися в регіонах за попередні три місяці, визначає відповідні розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування особам, що належать до 1 і 2 категорій постраждалих. Фінансування гарантій громадянам, на яких поширюється «чорнобильський» закон, провадиться в межах бюджетних призначень відповідно до закону про Державний бюджет на відповідний рік.
Законом «Про Державний бюджет України на 2008 рік» за програмою «Щомісячна грошова допомога у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачено фінансування в обсязі 742453 тис. грн.
Розмір щомісячної компенсації вартості продуктів харчування для осіб, що належать до 1-ї та 2-ї категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, на поточний рік затверджено наказом Мінпраці від 06.02.08 № 29 «Про встановлення розмірів грошової компенсації на 2008 рік» та становить, скажімо, в Одеській області, звідки надійшов лист, 260 і 130 грн.
Принагідно скажемо про компенсаційні виплати за самостійне санаторно-курортне лікування. Документом «Держбюджет-2008» за програмою «Оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», передбачено лише 330 млн грн, які, згідно з чинним законодавством, спрямовуються на придбання путівок, виплату компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування, перевезення груп дітей до санаторіїв і в зворотному напрямку.
Отже, виплата компенсацій за путівки здійснюватиметься після того, як Кабінет Міністрів затвердить відповідну постанову (нині її передано на погодження до профільних міністерств).
також у паперовій версії читайте:
  • НОВІ ЗБІЛЬШЕНІ ПЕНСІЇ ШАХТАРЯМ
  • ГРОШІ НА ПАЛИВО
  • ЩОДО ПІЛЬГОВОЇ РЕФОРМИ
  • ТУРБОТА ПРО ДІТЕЙ-ІНВАЛІДІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».