Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРША СОТНЯ ЛУЧЕСКУ
Донецький «Шахтар» перервав свою шестиматчеву безвиграшну серію в національній першості. «Гірники» в десятому турі перемогли «Чорноморець».

Донецька команда мала нагоду відкрити рахунок ще на 23-й хвилині, та ні Фернандіньо з пенальті, ні Срна на добиванні відзначитися не змогли. Але через п’ять хвилин донеччани реабілітували себе. Гол Олександра Гладкого дав змогу команді з Донецька піти на перерву, ведучи в рахунку — 1:0. Упродовж другого тайму «Шахтар» втримував свою перевагу, але під завісу гри ледь не пропустив гол у свої ворота. Одесити Косирін і Левіга змарнували чудову нагоду відновити статус-кво. Згодом «гірники» провели ще дві результативні атаки. Двічі в компенсований до основного час відзначився Луїс Адріано. Отже, 3:0 — лише друга перемога «гірників» у нинішньому чемпіонаті та сотий тріумф Мірчі Луческу в українських першостях на чолі «Шахтаря». Після поєдинку наставник «гірників» на прес-конференцію не прийшов. Замість спілкування з журналістами коуч вирішив влаштувати своїм гравцям «розбір польотів» за непереконливу гру в другому таймі.
У Запоріжжі харківський «Металіст» без свого основного голкіпера Олександра Горяїнова та за арбітражу словака Любоша Міхела програв «Металургу» — 0:1. Тут усе вирішив гол, який на 54-й хвилині забив Олексій Годін. «Нині в команді з’явилося забагато «туристів», які виходять на поле час від часу і замість того, щоб додати грі динаміки, навпаки, гальмують,— зазначив після протистояння наставник харків’ян Мирон Маркевич.— Тепер, як то кажуть, залікуємо рани і готуватимемося до кубкових матчів, ігор чемпіонату і, звісно, Кубка УЄФА».
Київське «Динамо» впевнено перемогло в Сумах і довело свою безпрограшну серію ігор на виїзді до п’ятдесяти матчів. Команді Юрія Сьоміна протистояв футбольний клуб «Харків». У першому таймі віце-чемпіони розминалися, а вже в другому взялися до справи серйозно. Перший влучний удар — на рахунку хорвата Огнєна Вукоєвіча, який забив головою на 58-й хвилині після прострільної передачі з лівого флангу. Через дві хвилини ускладнив становище своєї команди захисник харків’ян Андрій Соколенко, влучивши у свої ворота. Ще одним антигероєм у складі харків’ян став голкіпер Налєпа: у штрафному майданчику він збив Романа Зозулю, якого партнери вивели на ударну позицію. Арбітр показав на одинадцятиметрову позначку, й Ісмаель Бандура не схибив — 3:0. Наприкінці поєдинку гвінейський форвард оформив дубль.
Новий наставник «Таврії» Сергій Пучков дебютував у Луганську в грі проти місцевої «Зорі». Він очолив кримчан лише за кілька днів до матчу, змінивши на посаді головного тренера Михайла Фоменка, який подав у відставку. Утім, і з новим наставником «Таврія» поки що тримається за старі результати — третій поєдинок поспіль в українській Суперлізі вона завершує з рахунком 1:1. У першому таймі вболівальники нічого цікавого так і не побачили. На 71-й хвилині матчу після подачі з бокової лінії м’яч потрапив до Жуніора і той не схибив — 1:0. «Зоря» мала ще кілька шансів для взяття воріт. Однак за десять хвилин до фінального свистка відзначилися гості. Гол на рахунку Олександра Ковпака — 1:1.
Донецький «Металург» удома впевнено переміг маріупольський «Іллічівець». Перша атака господарів була результативною: Олександр Ситник не залишив шансів Андрію Глущенку. Другого гола «Металург» очікував до 65-ї хвилини. Кінгслі віддав відмінну передачу Макрідісу, а Константінос без вагань «розстріляв» ворота «Іллічівця». Отже, 2:0 на користь «Металурга».
У Києві дніпропетровський «Дніпро» виявився сильнішим за «Арсенал». У стартові 45 хвилин ближчими до успіху були «каноніри». Після штрафного удару у виконанні Жоземара «Дніпро» врятувала стійка. Гості відповіли лише однією небезпечною атакою — сам на сам з голкіпером вийшов Андрій Воробей. Але тут за «Арсенал» зіграла поперечина. «Дніпро» забив на початку другого тайму. Віталій Денісов зробив навіс у центр штрафного майданчика, а Руслан Ротань невідпорно пробив по воротах. Зрештою, рахунок 1:0 засвідчив перемогу «Дніпра».

Результати всіх матчів туру:
«Арсенал» — «Дніпро» — 0:1, «Металург» (Д.) — «Іллічівець» — 2:0, «Зоря» — «Таврія» — 1:1, ФК «Харків» — «Динамо» — 0:4, «Кривбас» — ФК «Львів» — 2:0, «Карпати» — «Ворскла» — 0:0, «Чорноморець» — «Шахтар» — 0:3, «Металург» (З.) — «Металіст» — 1:0.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО НЕ ТУР — ТО СЕНСАЦІЯ
  • ПРОГРАНА ВІЙНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».