Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ІТАЛІЯ НАДИХАЄ НА ОПТИМІЗМ
Президент Віктор Ющенко відзначає динамічний розвиток відносин між Україною та Італійською Республікою і висловлює сподівання, що Італія підтримає нашу країну в питанні надання їй ПДЧ на грудневому засіданні міністрів закордонних справ країн НАТО. Про це глава держави заявив в інтерв’ю італійському телеканалу RAI-3.

З приводу грузинсько-російського конфлікту, Президент наголосив: йдеться не про проблему у відносинах Росії та Грузії. «Це континентальна проблема, і нам треба серйозно ставитися до її врегулювання. Віддано, відверто і чесно. Переконаний, це те, чого сьогодні потребують і Росія, і Грузія. Це найкраща прикладна допомога у врегулюванні даного конфлікту»,— сказав він.
Коментуючи українсько-російські відносини, Віктор Ющенко нагадав, що першого жовтня був продовжений на 10 років Договір про дружбу, партнерство та співпрацю, який визначає взаємне визнання принципів територіальної цілісності, непорушності кордонів та національного суверенітету. На переконання глави держави, пролонгація дії цієї угоди «засвідчує, що сьогоднішня лінія кордонів, територіальна цілісність у наших відносинах є визначеним фактом, і він не потребує жодної дискусії».
Відповідаючи на запитання щодо підтримки з боку США євроатлантичного курсу України, Президент висловив переконання, що й Америка, і Європа добре розуміють важливість приєднання України до ПДЧ з подальшим набуттям повноправного членства в НАТО.
«Ми маємо успішну політику, дійсно стратегічного значення, зі США і Євросоюзом»,— констатував Віктор Ющенко, зауваживши, що й кандидати в президенти США від Демократичної і від Республіканської партій «рівною мірою оцінюють важливість» надання Україні ПДЧ з перспективою вступу до Альянсу.

ООН ДОЗВОЛИЛА ЗАСТОСОВУВАТИ СИЛУ
Рада Безпеки ООН засудила акти піратства і збройного розбою в прибережних водах Сомалі. Вона закликала всі держави, зацікавлені в безпеці морського судноплавства, активізувати боротьбу з нападниками біля узбережжя цієї африканської країни, повідомляє Укрінформ з посиланням на Центр новин ООН.

Одностайно ухваленою резолюцією Рада Безпеки дозволила всім державам, чиї військові кораблі та авіація опинилися у відкритому морі й повітряному просторі неподалік Сомалі, застосовувати «необхідні засоби для припинення актів піратства».
У резолюції нагадується, що до кінця року щонайменше три з половиною мільйони сомалійців залежатимуть від міжнародної продовольчої допомоги. Її доправляють переважно морським шляхом, а підрядчики відмовляються везти вантажі в Сомалі без охорони бойових кораблів.
Члени Ради закликали держави вживати заходів для охорони караванів морських суден Всесвітньої продовольчої програми. З таким самим закликом на прес-конференції виступив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.
також у паперовій версії читайте:
  • СЬОГОДНІ — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я
  • ЗОЛОТА ЛИХОМАНКА
  • ПАПА РИМСЬКИЙ РОЗПОЧАВ ТИЖНЕВИЙ МАРАФОН
  • СМЕРТЕЛЬНИЙ ДОПИТ
  • ПЕРШИХ ЛАУРЕАТІВ-2008 ВИЗНАЧЕНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».