Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ВІЙСЬКО
БУДЬ ЗДОРОВИЙ, ПРИКОРДОННИКУ!

— На сьогодні поглибленим медичним обстеженням та диспансерним оглядом охоплено 92—96 відсотків військовослужбовців,— зазначив у виступі начальник управління охорони здоров’я прикордонного відомства генерал-майор медичної служби Володимир Мегедь.— Результати свідчать, що практично весь персонал потребує пильної уваги з боку медиків. Водночас варто зауважити: загальна захворюваність військовослужбовців має стійку тенденцію до зниження. Це стало можливим насамперед завдяки докорінним змінам, що протягом останніх років відбуваються у сфері фінансування медичних потреб, соціального захисту кадрів і хворих, а також завдяки поліпшенню матеріально-технічної бази лікувальних закладів. Наприклад, кількість випадків захворювання органів травлення, шкіри і підшкірної клітковини зменшилася на 45–48 відсотків, а кістково-м’язової системи — на 30 відсотків.
Матеріальна база лікувальних закладів МОЗ України, як відомо, потребує поповнення. Водночас це суттєво не позначиться на якості лікувального процесу в госпіталях та медико-санітарних частинах прикордонників. Більше того, незважаючи на певну обмеженість в коштах, у них широко впроваджуються та застосовуються сучасні методики обстеження, діагностики і лікування, зокрема малотравматичні безкровні ендоскопічні оперативні втручання в хірургії, травматології, урології і гінекології, рефракційна хірургія (офтальмологічні операції із заміни кришталика.— Прим. авт.) та ендоскопічні оперативні втручання на ЛОР-органах в Одеському клінічному госпіталі, а також щелепно-лицьові операції будь-якого рівня складності у Львівському клінічному госпіталі.
Учасники конференції акцентували увагу і на проблемах, які ще потребують вирішення, зокрема тих, що стосуються поліпшення фінансування галузі, забезпечення її транспортними засобами та обладнанням, надання медичної допомоги незаконним мігрантам, затриманим українськими прикордонниками тощо.
Більш детальну розповідь про здобутки і проблеми медиків Державної прикордонної служби України читайте в одному з наступних номерів нашої газети.

також у паперовій версії читайте:
  • ІНФЕКЦІЙНА ЗАХВОРЮВАНІСТЬ У ВІЙСЬКАХ ЗМЕНШУЄТЬСЯ
  • ДБАЮТЬ ПРО АВТОРИТЕТ УКРАЇНИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».